SiolNET. Novice Slovenija
1,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Alpina je nova lastnica blagovne znamke Peko

1,22

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Družba Alpina je novi lastnik blagovne znamke propadlega tržiškega čevljarskega velikana Peko. Žirovsko podjetje, specializirano za športno obutev, je blagovno znamko kupilo na današnji dražbi v Celju.

Iz družbe so po dražbi, ki je bila že peti poskus prodaje blagovne znamke Peko, sporočili, da jim je uspelo ohraniti najstarejšo slovensko obutveno blagovno znamko, ki je na določenih segmentih več desetletij veljala za največjo konkurenco Alpini.

Rast prodaje na trgih nekdanje Jugoslavije

V Alpini, ki se je sama pred kratkim izkopala iz težavnega položaja, so prepričani, da jim bo blagovna znamka Peko, ki je zelo dobro uveljavljena v Sloveniji in na trgih nekdanje Jugoslavije, omogočila razvoj maloprodajne mreže na teh trgih ter rast prodaje v segmentu ženske in moške modne obutve.

S ciljem oživitve znamke Peko so na dražbi kupili tudi kopita in sekalne nože nekdanjega tržiškega velikana.

Okrepljena prisotnost na nemškem in ruskem trgu

"Poleg tega, da bomo s pomočjo blagovne znamke Peko okrepili našo prisotnost in posledično rast prodaje v Sloveniji ter na trgih bivše Jugoslavije, vidimo sinergije tudi na drugih trgih. Alpina in Peko imata namreč nekaj skupnih kupcev na nemškem ter ruskem trgu in po zadnjih pogovorih so nekateri izmed njih že potrdili sodelovanje," je ob nakupu blagovne znamke zatrdil direktor Alpine Bojan Gantar.

Alpina je po finančnem prestrukturiranju v večinski lasti Družbe za upravljanje terjatev bank in v manjšem delu Abanke.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 663
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin