SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Alenka Bratušek ob dnevu državnosti čestitala državljanom

2

termometer

 | Foto:
Dan državnosti je slovenskim državljankam in državljanom čestitala predsednica vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek.

Dan državnosti je dan, ko državljani slavimo svojo državo, ker smo si jo izborili, ker jo imamo in ker jo spoštujemo, je zapisala v poslanici in poudarila, da v teh težkih časih ni veliko razlogov za slavje.

Slovenijo po besedah Bratuškove najbolje slavimo, ko živimo od sadov lastnega dela, ko nam v težavah priskoči na pomoč, ko smo ponosni na naša podedovana znanja in naravne lepote in ko se enakopravno pogovarjamo s celim svetom.

V težkih časih, kot je poudarila, ni veliko razlogov za slavje. Meni, da so danes težki časi, kajti ni dela za vse in mladi ljudje odhajajo po znanje v tujino. Doma pa je po njenih besedah pogosto več prepira in celo prezira kot pa poštenega sodelovanja.

"Tudi zato državljani politikom ne zaupajo, in ker v nas vidijo predstavnike in predstavnice države, bi se najraje kdaj ujezili kar nanjo, na državo. A Slovenija ni nič kriva: izborjena in osamosvojena je bila zato, da jo prav ljudje delamo boljšo," je zapisala.

"S to ambicijo in s tem pogumom velja slaviti našo Slovenijo: jo delati boljšo za vse naše ljudi. Odprtega duha in dostopno, spodbudno in razvito, napredno in trdno. Pravično in pravno," je v poslanici še poudarila Bratuškova.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin