Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2013,
14.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

sovražni govor Vinko Gorenak

Četrtek, 25. 7. 2013, 14.57

8 let

Aleksandar Todorović: Napadalec mi je dejal, da sem "srbski majmun"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V lokalu na Ptuju je eden od gostov v ponedeljek žalil in fizično napadel predstavnika skupine izbrisanih Aleksandra Todorovića.

"Šel sem v lokal, ki je v bližini mojega doma, zato vanj zaidem vsaj enkrat na teden. Še preden sem spil prvi požirek, me je eden od gostov, ki je bil že močno pijan, začel zmerjati z izrazi, kot so 'srbski majmun' in 'mi Slovenci vas bomo hranili'. Točno to so besede, ki jih je po zmagi izbrisanih na sodišču v Strasbourgu izrekel tedanji minister Vinko Gorenak." Po mnenju Aleksandra Todorovića je to le še en dokaz več, da se je sovražni govor iz parlamenta preselil na ulice.

"Osebje lokala se ni odzvalo" "Potem mi je napadalec rekel, da moram zapustiti lokal. Odvrnil sem mu, da ga ne bom, zato me je namlatil. Ko sem poklical policijo, me je namlatil še enkrat." Aleksandar Todorović pravi, da mu je pretepač zlomil dvoje očal, med pretepom pa je utrpel tudi nekaj lažnih telesnih poškodb. "Osebje lokala se sploh ni odzvalo, drugi gostje so se razbežali. Vendar natakarica vse, tudi napadalca, pozna po imenu, saj so redni gostje lokala."

Todorović zapisnika policije še ni prejel, a pravi, da so bili policisti tokrat izjemno korektni. "Odlično so se odrezali, nasilneža so najprej opozorili, in ko je ta nadaljeval zmerljivke, so ga vklenili in za 12 ur odpeljali na hladno."

Nestrpni pretepač je od policistov menda že dobil plačilni nalog s kaznijo, Aleksandar Todorović pa razmišlja, da bi vložil zasebno tožbo. "Teh tisoč in nekaj evrov bo plačal državi, meni pa ne bo nihče plačal razbitih očal," je še dejal Aleksandar Todorović, ki v zvezi z incidentom za jutri na Ptuju sklicuje novinarsko konferenco.

Kot je še pojasnil Aleksandar Todorović, je bil podobnih, a do zdaj verbalnih napadov kot eden najbolj izpostavljenih predstavnikov skupine izbrisanih prebivalcev Slovenije do zdaj deležen že večkrat. Za razliko od vseh dozdajšnjih incidentov pa se je tokrat prvič odločil, da ne bo več molčal.

Ne spreglejte