Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2013,
9.06

Osveženo pred

15 ur, 29 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

jazz festival Celje

Sreda, 5. 6. 2013, 9.06

15 ur, 29 minut

4. mednarodni jazz festival Džjezz 2013

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Jazz glasba v zadnjih letih pridobiva vse več občinstva v Celju in njegovi širši okolici.

Zasluga za širjenje zvokov jazza gre ekipi celjskega jazz festivala, ki nastaja v koprodukciji med Hišo kulture Celje in Jazz društvom. Začel se bo danes, 5. junija, ob 20. uri v atriju Locala oziroma Prothasijevega dvorca. Predstavila se bo ena najboljših jazz pevk na svetu, Italijanka Enrica Bacchia, ki bo nastopila ob spremljavi Brazilca Massima Zemolina, drugi večer pa bo pripadel izvrstnemu slovenskemu kitaristu Janiju Modru in projektu Sky High Low Down.

"Šaljivi naziv festivala Džjezz, povsem v stilu lokalne govorice, je že prepoznavna znamka na domačem trgu, počasi pa se njegov sloves utrjuje tudi zunaj slovenskih meja," je pretekli teden na novinarski konferenci povedal programski selektor, mednarodno uveljavljeni celjski saksofonist Jaka Kopač.

Festival bo potekal ne glede na vreme od 5. do 7. junija. Na finalni večer bo v Celju na trgu pred Mestnim kinom Metropol po dolgih letih gostoval Big Band RTV Slovenija z dirigentom Tadejem Tomšičem in mladimi slovenskimi solisti, ki se hitro uveljavljajo tudi v tujini. Tako bodo obiskovalci lahko prisluhnili Nini Strnad, pozavnistu Žigu Murku, tolkalcu Janu Tetičkoviču in vibrafonistu Vidu Jamniku.

Ne spreglejte