SiolNET. Novice Slovenija
1,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

27-letnico je ubil zaradi bolestnega ljubosumja #video

1,27

termometer

Na Potoku v Občini Straža se je v nedeljo okoli poldneva zgodila tragedija, v kateri je 33-letnik do smrti zabodel 27-letno partnerico in ob prihodu policistov ranil še sebe. Policija je ugotovila, da sta bila povod za umor prepir in bolestno ljubosumje, piše STA. Osumljeni je sicer žrtev, ki je umrla na kraju dejanja, večkrat zabodel.

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto France Božičnik je v izjavi za medije povedal, da so policisti osumljenca našli na hišnem hodniku, piše STA.

Ta se je ob njihovem prihodu in preden so ga obvladali, dvakrat zabodel v trebuh. Pred tem se je sam porezal po vratu in se večkrat zabodel v prsni koš. Reševalci so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Osumljenec je v umetni komi

Osumljenec, ki je po mnenju policije poskušal storiti samomor, je zdaj v umetni komi, njegovo stanje pa je stabilno. Preiskava sicer še poteka.

Kriminalisti preiskujejo kaznivo dejanja umora, za katerega je zagrožena najmanj 15-letna zaporna kazen. Osumljenca bodo, ko bodo razmere dopuščale oz. ko bo zadosti zdrav, pridržali in ga odvedli pred preiskovalnega sodnika, še piše STA.

slovenska policija Novice Nasilna smrt 27-letnice na območju Straže

Policisti so sicer na kraju dogodka odkrili več različnih kuhinjskih daljših nožev, ker je bila žrtev tudi porezana po rokah, pa sklepajo, da se je poskušala braniti. Najmanj štirikrat je bila zabodena v prsni koš in najmanj dvakrat v hrbet.

Za otroka, ki nista bila priči omenjenega prepira in umora, so poskrbeli svojci. Žrtev in osumljeni, ki je oče enega od dveh otrok, sta sicer živela skupaj v zunajzakonskem partnerstvu, piše STA.

Osumljenca so že obravnavali

Policisti so omenjenega 33-letnika v preteklosti obravnavali zaradi lažje poškodbe. Žrtev takratnega napada ni bila umorjena 27-letnica.

Prizorišče umora sta si poleg novomeških kriminalistov v nedeljo ogledali tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, je še povedal Božičnik, še piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin