SiolNET. Novice
4,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarčev izplen iz Davosa: dva pomembna dogovora

4,29

termometer

Marjan Šarec | Kot je povedal premier Marjan Šarec, ima umetna inteligenca potencial, da služi človeštvu ter prinaša koristi posameznikom in družbi.  | Foto: Reuters
Kot je povedal premier Marjan Šarec, ima umetna inteligenca potencial, da služi človeštvu ter prinaša koristi posameznikom in družbi. Foto: Reuters

Predsednik vlade Marjan Šarec se je na zasedanju Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu dogovoril za sodelovanje s centrom za umetno inteligenco, ki deluje pod okriljem Svetovnega gospodarskega foruma. Prav tako je sklenil dogovor, da se bodo predstavniki EIB kmalu oglasili v Sloveniji, kjer bodo pregledali možnosti za udeležbo banke pri slovenskih infrastrukturnih in energetskih projektih.

Šarec je včeraj sodeloval na panelu o umetni inteligenci. Na razpravi so udeleženci obravnavali priložnosti, ki jih umetna inteligenca ponuja vladam in javnemu sektorju za izboljšanje storitev za državljane ter pri upravljanju in iskanju rešitev na številnih področjih, od upravljanja prometa do izvajanja zdravstvene oskrbe.

Kot je povedal Šarec, ima umetna inteligenca potencial, da služi človeštvu ter prinaša koristi posameznikom in družbi. Da bi to dosegli, pa morajo pri njenem razvoju in upravljanju sodelovati vsi deležniki, je še dodal. Več v članku Šarec med svetovno elito: To področje ima potencial, da služi človeštvu.

umetna inteligenca, strojno učenje, vid | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

V Sloveniji se z umetno inteligenco ukvarjajo zlasti na Institutu Jožef Stefan, še letos pa naj bi v Sloveniji začel delovati Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco pod okriljem UNESCA.

Kot poroča Radio Slovenija, pa se je Šarec v Davosu dogovoril tudi za sodelovanje s centrom za umetno inteligenco, ki deluje pod okriljem Svetovnega gospodarskega foruma in ima sedež v San Franciscu v ZDA.

Predstavniki EIB prihajajo v Slovenijo

Šarec je sicer v Davosu opravil več pogovorov, med drugim s podpredsednikom Evropske investicijske banke (EIB) Alexandrom Stubbom. Kot poroča Radio Slovenija, se je Šarec dogovoril, da se bodo predstavniki EIB kmalu oglasili v Sloveniji, kjer bodo pregledali možnosti za udeležbo banke pri slovenskih infrastrukturnih in energetskih projektih.

Preberite še:

Luciano Floridi, umetna inteligenca, intervju Digisvet "Ali sploh kdo še ne uporablja umetne inteligence?" #video Marjan Šarec Novice Šarec v Davosu za članstvo držav Zahodnega Balkana v EU

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin