Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2011,
17.31

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gornja Radgona sejem

Petek, 3. 6. 2011, 17.31

4 leta, 2 meseca

Prehranski kodeks bi lahko bil podpisan do sejma v Gornji Radgoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kodeks, s katerim bi uredili odnose v prehranski verigi, bi lahko podpisali do kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni, je dejal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.

Židan in ministrica za gospodarstvo Darja Radić sta se na sestanku posebne delovne skupine v Ljubljani seznanila, kako napreduje delo skupine, katere cilj je urediti razmerja v prehranski verigi. "V tem trenutku ima prednost to, da pridemo do kodeksa, kakor v nekaterih drugih državah, ki bo stanje v verigi uravnotežil," je dejal Židan. "Odprtih sicer ostaja še nekaj vprašanj" Sestanek je bil po oceni ministrov uspešen. "Seznanili so naju, da obstaja do neke mere realen načrt, da se kodeks podpiše do sejma v Gornji Radgoni," je povedal Židan. Odprtih sicer ostaja še nekaj vprašanj, zato bo v prihodnjih dveh mesecih po njegovih besedah potrebnega še veliko dela. Radićeva: Nekatera področja bo verjetno težko urediti Radićeva je dodala, da bo nekatera področja verjetno težko urediti. "Nekateri si tudi predstavljajo ta kodeks preveč operativno - kot neko pogodbeno zavezo," je povedala. Sestanek je prispeval k temu, da so deležniki obnovili definicijo kodeksa - gre za dogovor o osnovnih pravilih obnašanja, ki naj bi jih vsi podpisniki upoštevali, je pojasnila.

Tudi Radićeva kljub nekaterim odprtim vprašanjem ostaja optimistična. "Prepričana sem, da se bodo ključni členi v prehranski verigi med seboj znali dogovoriti, sprejeti kodeks, po katerem se bodo ravnali," je dejala. V kolikor dogovora ne bo, bo treba poiskati druge rešitve, "če bo posamezen člen v verigi kazal na to, da bo omagal", je opozorila.

"Stoodstotnega zaupanja med deležniki v prehranski verigi še ni" Ministrica vidi, da stoodstotnega zaupanja med deležniki v prehranski verigi še ni, pomembno pa se ji zdi, da se uskladijo na ključnih točkah, saj se lahko kodeks čez čas še dopolnjuje.

Ne spreglejte