Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2024,
10.56

Osveženo pred

2 uri, 32 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Natisni članek

Nemčija logistika odpuščanja Deutsche Bahn

Četrtek, 10. 10. 2024, 10.56

2 uri, 32 minut

Nemški DB Cargo bo s prestrukturiranjem ukinil 2.300 delovnih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
DB Cargo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemško podjetje za železniški tovorni promet DB Cargo, ki je hčerinska družba upravljavca nemških železnic Deutsche Bahn, je po več mesecih pogajanj s svetom delavcev in sindikatom objavila načrt prestrukturiranja. Del načrta je tudi ukinitev 2.300 delovnih mest.

Cilj načrta je približati podjetje potrebam strank, kar podjetje namerava doseči z vzpostavitvijo novih poslovnih enot, osredotočenih na ključne sektorje. To vključuje jeklarski, avtomobilski, sektor kemičnih proizvodov in surovin ter sektor potrošnih dobrin, je družbo povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so pojasnili v družbi, bo vsaka od teh enot delovala kot neodvisno podjetje, ki bo odgovorno za svoje osebje, lokomotive in tovorne vagone.

DB Cargo je poudaril, da razmere na logističnem trgu ostajajo zahtevne, zato pričakujejo nadaljnje prilagoditve razmeram. V izjavi za javnost so tako nakazali, da bi lahko dodatno zmanjšali število delovnih mest, zlasti v administraciji.

Podjetje, ki glede na lastne podatke zaposluje 31 tisoč ljudi, se že leta sooča s precejšnjimi izgubami. V prvi polovici letošnjega leta je tako beležilo več kot 260 milijonov evrov izgube, je navedla dpa.

Ne spreglejte