Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2015,
17.43

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miro Cerar slovenska podjetja ZDA

Torek, 6. 10. 2015, 17.43

5 let, 6 mesecev

Miro Cerar bo slovenskim direktorjem pomagal pri prodoru v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Premier Miro Cerar na izobraževalni obisk v ZDA vabi direktorje največjih slovenskih podjetij, ki bodo iskali načine, kako čim učinkoviteje uvajati digitalne tehnologije v evropski prostor.

Slovenija je izjemno primerna, da postane referenčna država v Evropi na področju transformacije, ki jo poganja digitalna tehnologija, pravijo pri Ameriški gospodarski zbornici AmCham Slovenija.

Slovenska vlada je to razvojno priložnost prepoznala, zato bo v začetku decembra na izobraževalni obisk v organizaciji AmCham Slovenija in Javne agencije Spirit odšla gospodarsko-razvojna delegacija, ki jo bodo sestavljali pomembni akterji razvoja na različnih področjih gospodarstva. Podrobnosti obiska bo minister Boris Koprivnikar predstavil prihodnji teden.

Kdo so povabljenci Udeleženci bodo tisti, ki so strategi, ki sprejemajo odločitve s širokim učinkom na gospodarstvo, pojasnjujejo na AmCham Slovenija. Poleg velikih podjetji so k sodelovanju povabili tudi fakultete, pospeševalnik in predstavnika Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS, ki povezuje več kot dva tisoč podjetij s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Letos bo udeležencev okrog 15. "Seveda si želimo, da bi lahko delegacijo še bolj razširili, a to zaradi intenzivnega programa in učinkovite organizacije ni mogoče. Poskušali smo zajeti predstavnike različnih sektorjev in tiste, ki v svojih razvojnih strategijah že razmišljajo o pomenu transformacije in jo v določni meri izvajajo," so zapisali organizatorji.

Da bi postali vodilni "Ključno je, da pravočasno prepoznajo in uporabijo priložnosti, ki jih ponuja digitalna transformacija, in postanejo vodilni ustvarjalec trendov na svojih področjih in ne zgolj sledilci," izpostavljajo.

Ker kmalu ne bo več sektorja, ki se ga digitalni razvoj ne bi dotaknil, organizatorji obiska vidijo priložnost v partnerskem sodelovanju države in gospodarstva, saj to lahko oblikuje okolje, naklonjeno odprti digitalni družbi, kar bo omogočilo razvoj in rast digitalnih rešitev.

Kako izkoristiti slovensko okolje in znanje Delegacija se bo srečala z razvijalci najsodobnejših trendov. Namen obiska je osvetliti izzive, ki čakajo slovensko okolje, in najti rešitve, kako čim učinkoviteje uvajati digitalne tehnologije v evropski prostor ob dejstvu, da Slovenija poleg referenčnega okolja ponuja tudi slovensko znanje.

Organizatorji poudarjajo, da digitalna tehnologija že spreminja vse sektorje. Digitalna transformacija postavlja pravila doseganja odličnosti izdelkov in storitev, povečuje učinkovitost in zaposlenim izboljšuje pogoje dela.

Ne spreglejte