Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 3. 2020,
21.04

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

36

Natisni članek

Zdravko Počivalšek Gorenje proizvodnja podjetje

Sreda, 18. 3. 2020, 21.04

4 leta, 1 mesec

Minister opozarja: Proizvodni procesi se ne smejo ustaviti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

36

Zdravko Počivalšek | Gospodarski minister Zdravko Počivalšek opozarja, da se proizvodni procesi zaradi epidemije novega koronavirusa ne smejo ustaviti. | Foto STA

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek opozarja, da se proizvodni procesi zaradi epidemije novega koronavirusa ne smejo ustaviti.

Foto: STA

Zapiranje proizvodnih obratov zaradi epidemije novega koronavirusa bi lahko ogrozilo oskrbe prebivalstva. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je zato delodajalce pozval, naj delovne procese organizirajo tako, da bodo v največji meri zaščitili zdravje svojih zaposlenih. Proizvodni procesi se ne smejo ustaviti, je ob tem opozoril minister za gospodarstvo.

Kot primer dobre prakse so na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo izpostavili organizacijo dela družbe Hisense Gorenje iz Velenja, ki je v kitajski lasti.

Družba je pravočasno uvedla ustrezne ukrepe za varovanje zdravja zaposlenih in preprečevanje širjenja koronavirusa, proizvodne procese pa organizirala tako, da so pri delovnem procesu ustrezno ščiti varnost in zdravje vseh zaposlenih v podjetju, so dejali na ministrstvu.

denar, evri
Novice Vlada sprejela pomembno rešitev za številna slovenska podjetja #video

V Gorenju preventivne ukrepe uvedli že konec januarja

V Gorenju, kjer na enem mestu dela okoli 3.500 ljudi, so prve preventivne ukrepe uvedli že konec januarja, ko se je virus šele začel prebijati iz Kitajske. Med drugim so že takrat prepovedali vsa službena potovanja na Kitajsko ali iz nje, poroča STA.

Februarja so ukrepe nadgradili in v začetku marca še zaostrili. Poleg že prej danih navodil o samozaščitnem ravnanju in namestitvi razkuževalnih sredstev so zmanjšali število vhodov v podjetje, vsem zaposlenim pred vstopom v podjetje pa izmerijo temperaturo.

Znotraj varovanega območja Gorenja morajo vsi nositi zaščitne maske, posebni ukrepi veljajo za jedilnico. Poseben režim so uvedli tudi za vstope voznikov tovornjakov in za obiskovalce, čeprav poslovne obiske v večini odsvetujejo, poroča STA.

Jelko Kacin
Novice Kacin: Vsi pričakujte poseben SMS #video
Ne spreglejte