Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 10. 2016,
15.39

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

motoristi Hells Angels Policija preiskava kokain mamila orožje

Torek, 11. 10. 2016, 15.39

7 let, 2 meseca

Hells Angels zanikali vpletenost v organiziran kriminal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Policijski trak | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Predstavniki motorističnega kluba Hells Angels MC Steel City so na današnji novinarski konferenci na Hrušici izpostavili, da se je v javnosti v preteklih dneh ustvaril napačen vtis, da je bil klub organizator kriminalne združbe, ki se je ukvarjala s preprodajo drog in orožja. Poudarili so, da policisti v njihovih prostorih niso našli nobenih drog.

Pojasnili so, da so kriminalisti prejšnji četrtek opravili preiskave njihovih poslovnih prostorov in stanovanj nekaterih članov kluba. V nobeni od osmih hišnih preiskav niso našli niti prepovedanih drog niti sledi, ki bi nakazovale na trgovanje z njimi ali njihovo proizvodnjo, našli niso niti prepovedanih športnih substanc, so poudarili Hells Angels. Dodali so, da njihovi prostori nikakor niso služili kot prostor za skladiščenje droge ali orožja.

So pa policisti pri njih našli nekaj kosov orožja. Vendar gre, kot so poudarili, za tri šolske granate, ki jih ni mogoče uporabiti kot orožje in so več let bile dekoracija klubskih prostorov. Enako velja za šolsko orožje tipa osa. "Najdenega ni mogoče uporabiti za bojno delovanje in je namenjeno izključno šolanju. Zaseženi lokostrel pa je mogoče kupiti v prosti prodaji, edini pogoj za nakup je polnoletnost," so dejali.

Domnevni vodja tolpe na prostosti

Zavrnili so tudi poročanje nekaterih medijev, da naj bi bil domnevni vodja tolpe podpredsednik Hells Angels MC Steel City in da naj bi bil v priporu. Ta je spregovoril na današnji novinarski konferenci, a svojega imena ni želel razkriti, poznan pa je po vzdevku Dado.

Neobjektivno medijsko poročanje je bilo, kot je poudaril, razlog za prekinitev njegove trinajstletne zaposlitvene kariere in za duševno stisko njegovega osemletnega sina, ki v šoli ne zmore sovrstnikom razložiti medijskega linča očeta.

Dado je pojasnil, da so ga skupaj s še enim članom kluba pridržali samo za zagotovitev prisotnosti na hišnih preiskavah in da so ga po koncu preiskav izpustili. Tako ga niso niti pripeljali pred preiskovalnega sodnika niti ta ni zanj odredil pripora.

V preiskavi odkrili pol kilograma kokaina

Kot so v ponedeljek pojasnili policisti, so po opravljenih 19 hišnih preiskavah na območju Gorenjske, Celja in Ljubljane, v katerih so našli pol kilograma kokaina in še drugo drogo, kazensko ovadili 13 oseb za 67 kaznivih dejanj trgovanja z drogami in orožja. Za eno osebo z Jesenic so odredili tudi pripor. Policisti so v izjavi za javnost zapisali, da so "razbili kriminalno združbo, ki je delovala v okviru hierarhično organizirane motoristične skupine".

Hells Angels MC Steel City so danes zagotovili, da niso kriminalna organizacija, temveč klub motoristov, ki jih druži želja po vožnjah z motorji, humanitarnem delovanju ter druženju z drugimi motoristi in ljubitelji motoristične subkulture. "Če se bo pokazalo, da je imel kakšen član kluba kaj s preprodajo drog, pa bo za to odgovarjal sam, saj klub nima nič s tem," je še izpostavil Dado.

Ne spreglejte