Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2023,
7.00

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

trgovanje cena zlata zlato PR članek

Torek, 19. 12. 2023, 7.00

4 mesece, 2 tedna

Cena zlata je dosegla najvišjo raven v zgodovini

Oglasno sporočilo

Cena zlata je konec prejšnjega tedna poskočila in dosegla rekordno raven, potem ko je Izrael nadaljeval vojaško operacijo proti jugu Gaze. Konec začasnega premirja med Izraelom in Hamasom je bil glavni razlog, da so vlagatelji v zlatu videli varno zatočišče.

Zlato | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovati s ceno zlata na spletni borzi (t. i. Finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravili brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete na spodnji povezavi.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Poročila od 5. decembra navajajo, da Izrael razmišlja o poplavljanju predorov pod Gazo z morsko vodo. Nekateri trgovci menijo, da to pomeni, da se bodo razmere verjetno stopnjevale. Obstaja strah, da bi islamske povezane skupine, kot so jemenski Hutiji, lahko povečale svoje dejavnosti v regiji, kar bi lahko vključevalo napade na ključne pomorske poti, kot je Hormuška ožina.

Drugi dejavnik, ki podpira ceno zlata, so naraščajoča pričakovanja, da bi Fed lahko znižal obrestne mere že marca prihodnje leto. Nižje obrestne mere naredijo zlato privlačnejše za trgovce v tujih valutah.

To je bilo izjemno leto za ceno zlata, plemenita kovina pa je narasla za 12 odstotkov. Trenutno potekata vojna med Rusijo in Ukrajino, diplomatski konflikt med ZDA in Kitajsko, katerih odnosi so na najslabši ravni doslej, ter drugi geopolitični konflikti. Obstaja občutek, da svet že dolgo ni bil tako nestabilen.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Po drugi strani pa so investicijske banke pokazale, da so bile njihove visoke ciljne cene zlata letos pravilne. Vendar pa nekateri analitiki pričakujejo, da bodo cene zlata ostale na teh ravneh ali pa se bodo potencialno zvišale. Svetovni svet za zlato je pred kratkim izjavil, da namerava 24 odstotkov vseh svetovnih centralnih bank povečati svoje zlate rezerve v letu 2024. Če bo dolar še vedno šibil zaradi padca obrestnih mer prihodnje leto, je prihodnost videti svetla za rumeno kovino.

Viri: The Wall Street Journal, CME Group, CNBC

CFD so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 78 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali investicijo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus.

Ne spreglejte