Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 3. 2015,
15.32

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 5. 3. 2015, 15.32

7 let, 2 meseca

Blackberry v 2015 s štirimi novimi modeli. Fokus je na storitvah.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kanadski pionir pametnih telefonov Blackberry se ne da. Kljub nadaljnjemu padcu tržnega deleža so na konferenci MWC v Barceloni samo za letos najavili štiri nove modele.

Praktično zanemarljiv tržni delež Po podatkih raziskovalne hiše IDC, ki je v začetku februarja objavila sveža tržna razmerja izdelovalcev pametnih telefonov, je Blackberryjev tržni delež v letu 2014 zdrknil na 0,4 odstotka. Skoraj 70-odstotni padec deleža v primerjavi z letom poprej ter mlačen sprejem novih modelov Passport in Classic puščata malo upanja za podjetje, ki je tako rekoč izumilo mobilno elektronsko pošto. A napovedani štirje novi modeli ter nadaljnji trud v smeri trženja varnostnih rešitev dokazujejo Blackberryjevo trdno voljo po obstoju.

Aktivno 2015 Wall Street Journal poroča, da je Blackberry na svojem dogodku v sklopu konference Mobile World Congress v Barceloni za aktualno koledarsko leto najavil štiri nove modele, enega od teh pa je tudi uradno že razkril javnosti. Gre za cenovno dostopnejši model, ki je po formi precej podoben drugim na trgu (kvader brez fizične tipkovnice), poimenovali pa so ga Leap. Temu naj bi sledil prestižnejši model v sodelovanju s Porsche Design (s katerim je Blackberry v preteklosti že sodeloval), še en model s fizično tipkovnico ter za zdaj povsem skrivnostni model, o katerem se ve bolj malo.

Storitve pred aparati Blackberry je pod novim vodstvom agresivneje zakorakal v smer trženja in zagotavljanja varnostnih in drugih rešitev, tako za podjetja kot za vladne institucije. Med temi naj bi se tako kmalu znašle aplikativne rešitve, ki bodo delovale tudi prek drugih mobilnih platform, kot so iOS, Android in Windows Phone. S tem se bo najboljše iz Blackberryjevih aparatov tako kmalu znašlo tudi na drugih mobilcih. Trženje rešitev je za Blackberry zanimivo tudi zato, ker s tem lahko ustvarijo bistveno višje marže kot na brutalno konkurenčnem trgu aparatov, kjer konkurenca in bogatost ponudbe cene pritiskata navzdol.

Ne spreglejte