Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 leti

Oglasno sporočilo

Natisni članek

prigrizek investicija start up BITE ME Medex PR članek

Ponedeljek, 4. 4. 2022, 7.00

2 leti

BiteMe Nutrition pridobil 330 tisoč evrov investicije za popularizacijo zdravih prigrizkov

Oglasno sporočilo

BiteMe Nutrition, startup, ki ponuja zdrave in naravne prigrizke, je končal investicijski krog v višini 330 tisoč evrov v prvi hrvaški sklad tveganega kapitala. Vodilni investitor v krogu je Feelsgood Capital, prvi specializirani finančni sklad za naložbe v slovenska in hrvaška podjetja z družbenim učinkom. S tem se Feelsgood in tudi drugi fizični soinvestitorji pridružujejo slovenskemu družinskemu podjetju Medex, ki je v omenjeni startup investiralo leta 2020. Podpora Medexa je pripomogla k prisotnosti izdelkov pod blagovno znamko BITE ME na slovenskem trgu, saj jih je danes mogoče najti pri praktično vseh večjih trgovcih v Sloveniji in v specializiranih prodajalnah zdrave prehrane.

BiteMe Nutrition ustvarja koncept aktivne prehrane ter razvija zdrave in popolnoma naravne, bio in brezglutenske prigrizke za potrebe modernega in ozaveščenega potrošnika. Njihovi izdelki so primerni za uživanje vsak dan ter združujejo funkcionalnost, naravne sestavine in dodelane okuse, kombinacijo, ki na trgu še ni zares prisotna. Aktivno spodbujajo bolj zdrave navade potrošnikov, hkrati pa zaradi bio certifikacije prispevajo k razvoju dela certificiranih proizvajalcev ekoloških izdelkov.

Na fotografiji: ekipa BiteMe Nutrition | Foto: Na fotografiji: ekipa BiteMe Nutrition

Višina investicije je 330 tisoč evrov, Feelsgood kot vodilni investitor je namenil znesek 300 tisoč evrov, v krogu pa so sodelovali tudi drugi manjši investitorji, vključno z Igorjem Draškovićem, solastnikom in predsednikom uprave skupine DRACO, sicer pa aktivnim investitorjem v veganske znamke, ter Majo Švener, uspešno podjetnico in ustanoviteljico portala ličila.si. Naložba bo BiteMe Nutrition pomagala, da bodo njihovi izdelki dodatno vidni športnikom, rekreativcem in osebam, ki negujejo zdrav način življenja, v Sloveniji, na Hrvaškem, pa tudi številnih drugih trgih. Med ambasadorji izdelkov je mogoče najti številne slovenske športnike, tudi športno plezalko Katjo Debevec, Špelo Horvat, našo tekmovalko v spustu s kolesom, in rekreativno gorsko tekačico Dejo Jakopič.

Na fotografiji: Ekipa BiteMe Nutrition | Foto: Na fotografiji: Ekipa BiteMe Nutrition

Začetna podpora družbe Medex je pripomogla k močni prisotnosti izdelkov pod blagovno znamko BITE ME na slovenskem trgu. Danes jih je mogoče najti praktično v vseh večjih trgovcih v Sloveniji in specializiranih prodajalnah zdrave prehrane. Poleg Slovenije in Hrvaške so njihove linije izdelkov na policah v Veliki Britaniji, Nemčiji, na Poljskem, v Hongkongu, Grčiji in Estoniji. Medex je bil v preteklem obdobju tudi celovit partner na razvojnem področju in v BiteMe Nutrition poudarjajo, da so bili ključni pri povratnih informacijah v sklopu produktnega razvoja, razumevanju stabilnosti in obnašanja proizvodov ter rednih kontrolah kakovosti. Z lastnimi mikrobiološkimi in kemičnimi laboratoriji v Medexu ponujajo razvojno globino, ki si je startup sam ne bi mogel privoščiti, kar ekipi omogoča, da se posveti grajenju tako novih proizvodov kot blagovne znamke.

Kot ključ do svojega preboja v BiteMe Nutrition izpostavljajo razvoj receptur zdravih prigrizkov z visokimi hranilnimi lastnostmi in edinstvenih kombinacij okusov oziroma sestavin. V njihovih izdelkih je med drugim mogoče zaslediti sivko, kardamom, sončnična semena, himalajsko sol ipd. Pri tem je bila v ospredju še jasna usmerjenost v trajnostno pridelavo in strogo nadzorovano ekološko pridelavo sestavin, vse z minimalnim vplivom na okolje. Jedro izdelkov tvorijo presne energijske ploščice ter bio veganski piškoti brez glutena, dodatkov in dodanega sladkorja.

Na fotografiji: Bite ME Lava Cookies | Foto: Na fotografiji: Bite ME Lava Cookies

"Poleg Medexa, ki ostaja naš prvi investitor in podpornik, svojo pot nadaljujemo z razširjeno skupino partnerjev. Pomemben mejnik je prav dogovor s Feelsgoodom, saj se poistovetimo z njihovimi usmeritvami ter verjamemo, da združujemo dve energični in medsebojno komplementarni zgodbi. Vodi nas prepričanje, da je naravno najmočnejše ter da novodobni in dinamičen slog življenja zahteva kakovostno prehrano, ki obenem spodbuja trajnost in skrb za okolje, kar sovpada s Feelsgodovimi investicijskimi kriteriji. Nadgrajujemo stanje, ki smo ga v zadnjih letih dosledno razvijali, in prek novih solastnikov pridobivamo širši dostop do kroga ljudi z znanjem na področjih trženja, vodenja in grajenja podjetij, kar bo v fazi rasti neprecenljivo. Hitro razvijajoče podjetje se namreč napakam ne more izogniti, a ključno je, da prek svojega razvoja pridobiva in razširja znanje. Ponosni smo na to, da prav od vseh investitorjev v krogu poleg finančnih sredstev pridobivamo prav to – močno strateško ekipo, ki bo naše izdelke brez kompromisov prenesla v vse bolj globalen obseg," je dejal Martin Kandus, soustanovitelj in finančni direktor BiteMe Nutrition.

Sklad Feelsgood Capital poleg klasičnega kriterija donosnosti in rasti išče startupe, ki s svojim poslovanjem vplivajo na merljive družbene in okolijske učinke oziroma sovpadajo s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov (ZN). Te pomenijo univerzalni poziv k ukrepanju za odpravo revščine, zaščito planeta ter izboljšanje življenja in možnosti. Sklad ima 30 milijonov evrov investicijskega kapitala in zagotavlja izključno kapital za rast, njihov največji posamezni vlagatelj je Evropski investicijski sklad, medtem ko je Bellabeat Inc. največji zasebni vlagatelj.

Feelsgoodov tržni vodja za Slovenijo Tilen Šarlah je komentiral zadnjo naložbo sklada: "Veseli nas, da se bo lanski energičen tempo novih naložb nadaljeval tudi v letu 2022. BiteMe Nutrition je postal dragocen član našega resnično raznolikega portfelja in je dokaz, da je tudi v tem okolju mogoče razviti odlične izdelke za globalno občinstvo. Všeč sta nam bila njihova pogum in strast, pa tudi njihova odločnost dokazati, da sta naše počutje in zdravje tesno povezana z ohranjanjem narave in okolja. Tu je še zavezanost Feelsgooda k vlaganju v podjetja, ki spodbujajo enakost spolov, glede na to, da je med lastniki oziroma soustanovitelji več žensk."

Feelsgood Social Impact Investment Fund je prvi v celoti hrvaški sklad tveganega kapitala in prvi na Hrvaškem, ki financira startupe, ki zagotavljajo pozitiven vpliv na družbo izključno na trajnosten in donosen način. Feelsgood Social Impact Investment Fund je bil ustanovljen za naložbe v hrvaška in slovenska podjetja, ki imajo klasične cilje zasebnega kapitala/tveganega kapitala s finančnimi donosi in komercialnimi poslovnimi modeli, z močno vodstveno ekipo in potencialom rasti ter poleg tega želijo in lahko dosegajo merljivo družbeno uspešnost. Projekti teh večinoma malih in srednje velikih podjetij morajo doseči dober in merljiv družbeni učinek, vlaganje podjetja Feelsgood vanje pa dodatno krepi to pozitivno spremembo pri pomembnih družbenih ali okoljskih izzivih, v skladu s 17 trajnostnimi cilji Združenih narodov.

MEDEX je slovensko družinsko podjetje, specializirano za naravne prehranske dodatke na osnovi čebeljih pridelkov. Prek svoje ponudbe uporabnikom približujejo fascinantni svet čebel in koristi čebeljih pridelkov, ki ob medu vključujejo tudi matični mleček, propolis in cvetni prah. So aktiven podpornik novih iniciativ in razvojnih projektov na področju čebelarstva v razvijajočih se delih sveta in ambasador svetovnega dneva čebel. Medex je vodilno podjetje v svoji niši, ima močno regionalno prisotnost in dosega visoke stopnje rasti v mednarodnem okolju, na katerem sloni večina komercialnega preboja, pričakovanega v prihodnjih letih.

BiteMe Nutrition je hrvaški startup, član Zagrebškega inovacijskega centra (ZICER), sestavljajo ga nekdanji profesionalni športniki, rekreativci ter izkušeni živilski tehnologi in podjetniki. Njihovi izdelki BiteMe so odgovor na zahteve profesionalnih športnikov, rekreativcev in vseh ljudi, ki potrebujejo zdrav vir energije. Ustvarjajo brezkompromisne izdelke naravnega izvora in edinstvenih okusov, ki jih navdihujejo mediteranski recepti in tradicionalne sestavine. Pri BiteMe Nutrition verjamejo, da najboljše stvari izvirajo iz narave, zato vsi izdelki BiteMe vsebujejo 100 odstotkov naravnih sestavin in 0 odstotkov dodatkov.

Naročnik oglasnega sporočila je MEDEX D.O.O. 

Ne spreglejte