Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 10. 2023,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

delnice trgovanje Umetna inteligenca Amazon PR članek

Torek, 10. 10. 2023, 7.00

2 meseca, 3 tedne

Amazon je naredil velik preboj v razvoju umetne inteligence pred oktobrskim dogodkom Prime Day

Oglasno sporočilo

Cena delnic Amazona je letos poskočila za 40,3% in bi še bolj zrasla, če se borzni trg septembra ne bi znižal zaradi zaskrbljenosti glede zgornje meje ameriškega javnega dolga.

Amazon_1 | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Fortrade je, za vse teiste, ki jih zanima kako se od doma naučiti trgovati s cenami delnic Amazona (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik “Kako trgovati s ceno delnic”. Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Prenesite brezplačen vodnik “Kako trgovati s cenami delnic” tukaj.

Microsoft, Google, Meta in druga podjetja, povezana z umetno inteligenco, so ves čas na naslovnicah zaradi apredka v razvoju, Amazon je pred kratkim nakazal, da jim namerava slediti.

Septembra je podjetje napovedalo, da bo vložilo približno 4 milijarde dolarjev v zagon podjetja Anthropic, ki ustvarja konkurenta ChatGPT, imenovanega Claude.

Od 10. do 11. oktobra ima podjetje še eno priložnost, da se znajde na naslovnicah zahvaljujoč 48-urni razprodaji ob Amazon Prime Day. Julija je bilo kupljenih več kot 375 milijonov izdelkov, prodaja pa naj bi letos znašala 12,9 milijarde dolarjev.

Podjetje bo 27. oktobra objavilo svoje finančne rezultate, s čimer bo vlagateljem omogočilo, da vidijo, kako dobro podjetje deluje.

Investicijske banke pozitivno ocenjujejo napovedi Amazona: Morgan Stanley je ciljno ceno postavil na 175 dolarjev, Wedbush pa trdi, da bodo delnice podjetja do konca leta dosegle 180 dolarjev.

Prenesite brezplačen vodnik “Kako trgovati s cenami delnic” tukaj.

Viri: The Guardian, platforma MT4, Statista

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 78% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus.

Ne spreglejte