Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 9. 2015,
11.17

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

trgovanje svetovna borza

Sreda, 2. 9. 2015, 11.17

7 let, 2 meseca

Ali bo evro šel gor ali dol? Izkoristite teh 50 evrov in zaslužite tako ob rasti kot ob padcu evropske valute.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
FXLider bralcem Planet Siol.net ponuja 50 evrov, namenjenih za trgovanje na svetovni borzi, edini borzi, na kateri lahko zaslužite tako takrat, ko vrednosti valut rastejo, kot takrat, ko padajo.

Prijavite se tukaj in izkoristite 50 evrov za trgovanje na borzi Ideja, da lahko evro prevzame vlogo zatočišča na trgu v obdobju nestabilnosti, bi še pred le nekaj tedni bila nesmiselna. Vseeno pa se je nedavno zgodilo točno to: Narodna banka Kitajske je devalvirala nacionalno valuto, globalni trg delnic pa je ustvaril velik padec. Skupna evropska valuta je v primerjavi s košarico protivalut avgusta zrasla za več kot štiri odstotke, kar je tudi največja rast med valutami najrazvitejših držav, tudi poleg aktualnega programa kupovanja obveznic ECB-ja. Četudi je ta rast evra potrdila vračanje zaupanja v skupno valuto po grški krizi, sočasno tudi otežuje napore ECB-ja, da pomaga regionalnemu gospodarstvu. Močnejši valutni tečaj ima potencial, da zmanjša uvoz in upočasni inflacijo. ECB tako ne bo več le stala ob strani, povsem mogoče je, da bo vsaj z verbalnimi izjavami poskušala pomagati evru. Vseeno pa je pričakovati, da je bila ta rast evra samo začasna, ker jo je izzval specifičen položaj na globalnem trgu. V ponedeljek, 24. avgusta, je evro zrasel nad 1,17 dolarja prvič po 15. januarju, ko je Švica ukinila spodnjo mejo deviznega tečaja franka za evro, po čemer je imel evro največjo štiridnevno rast od leta 2009. Prijavite se tukaj in izkoristite 50 evrov za trgovanje na borzi Mario Draghi, predsednik Evropske centralne banke, je, poleg upornega zanikanja, da se program kupovanja obveznic uporablja kot sredstvo za zniževanje valute, potrdil, da obstajajo značajne ekonomske koristi, ki jih lahko prinese šibkejši evro. Ekonomisti menijo, da bo skupna evropska valuta v primerjavi z večino protivalut do konca leta 2016 padla. Mnogi med njimi menijo, da se bo evro značajno približal vrednosti dolarja, preden bo ustvaril večjo rast. V vsakem primeru bi bila krepitev evra trenutno najmanj zaželena stvar, ko je govor o ekonomskem okrevanju območja evra. Če kmalu ne bo večjih korekcij, je povsem mogoče, da bo Mario Draghi sam stopil pred javnost in s svojimi komentarji doprinesel k njenemu padcu.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakršnemkoli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte