SiolNET. Novice Poletni dan
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger
POLETNI DAN.

Kampiranje, ki je po meri tudi prefinjenim popotnikom #video

0,59

termometer

Tudi kampiranje ni več, kar je nekdaj bilo. Tako imenovano glamurozno kampiranje ali glamping ponuja gostom edinstven način preživljanja počitnic.

Združevanje narave in prestižnega udobja postaja vse večji hit v svetu in tudi pri nas najdemo kar nekaj tovrstnih resortov. Ti privabijo veliko naših in tudi tujih gostov. Glamping naselja so manjša in omogočajo veliko zasebnosti. Običajno so ob rekah, jezerih, morju ali v gorah. Mobilne hiške, brunarice, luksuzni šotori, ciganski vozovi, retro prikolice, hišice na drevesih … Domišljija ne pozna meja. Obvezen je tudi luksuz v obliki bazenov, savn, masaž, hrana je običajno ekološka, ponekod pa si jo lahko pripravite celo sami.

In kakšne vrste glampinga imamo v Sloveniji?

V bližini Maribora je glamping središče povezano z zgodbo vina. Zgrajeno je v sadovnjaku podeželske vile, kjer se ukvarjajo s pridelavo grozdja in vina. Na Bledu so sodobne in urbane oglarske koče kožarice. Na Blokah je park del gozda pri umetnem jezeru, tamkajšnje hišice se lahko pohvalijo z unikatno umetniško obdelavo lesa, zanimive pa so tudi skulpture medvedov. Ob reki Kolpi stoji belokranjski kamp s keltskimi hišami, v Olimju pa lahko poleg glampinga izkoristite blagodejne učinke tamkajšnjih termalnih voda. Najmanjši in najbolj oseben glamping je v zaledju Lucije na slovenski obali. Sega v čudovit gozdiček, jurta pa je primerna tudi za mladoporočence.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Indiana_Morgan / 26.07.2018. ob 16:38 +3 0

    Google Job priložnost za vsakogar....... Delajte po udobju vašega doma, v računalniku in delajte z lastnimi urami....... To delo lahko opravljate kot del časa ali kot polni delovni čas....... Lahko zaslužim od 184 do 262 $ na uro in 1258 do 1574 $ na dan ....... Zdaj bi morali poskusiti, da bi dobili to delo in začeli zaslužiti denar na spletu, tako da sledite navodilomm naa tem blogu...... ...... ➤➤➤➤➤➤ w­w­w­.­E­a­r­n­9­1­.­C­o­m

    +3 0
delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin