Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
15. 10. 2014,
7.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

veter dež vreme

Sreda, 15. 10. 2014, 7.22

8 let

Voda zalivala kleti, veter odkrival strehe (foto in video)

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Noč na Primorskem in Notranjskem ni minila mirno. Precej dela so imeli gasilci s črpanjem meteorne vode iz kleti in pokrivanjem razkritih streh. Tudi danes je za ta del Slovenije napovedan dež.

Večina intervencij se je nanašala na črpanje vode iz zalitih objektov in reševanje potopljenih vozil, predvsem v podzemnih garažah. Na celotnem območju je bilo okoli 15 potopljenih vozil.

Ponoči je v Izoli zaradi deževja meteorna voda začela zalivati objekte na štirih lokacijah. Na območju občine Koper je zalivalo objekte na petih lokacijah, na območju občine Piran pa objekte na devetih lokacijah. Samo v Strunjanu so gasilci v dobrih dveh urah prečrpali okoli 300 kubičnih metrov vode.

V naselju Lokev v občini Sežana je zaradi obilice padavin meteorna voda zalila klet in garažo stanovanjskega objekta. Gasilci so izčrpali večjo količino vode, zaščitili objekt z protipoplavnimi vrečami, očistili odtočne kanale in jaške, ki so se zaradi obilice padavin in odpadlega listja zamašili.

Na glavni cesti Valeta - Sečovlje pred letališčem Portorož poplavljeno vozišče ovira promet.

Med drugim so gasilci intervenirali pri reševanju plovila, potem ko je rečni tok odtrgal lesen pomol, na katerega je bilo plovilo privezano, pomagali pa so tudi pri prenosu dveh otrok iz hiše na varno.

Na območju zdravilišča na Debelem rtiču je popustil strop, poplavilo je tudi paviljon, ki je v fazi sanacije.

Veter je poškodoval streho stanovanjskega objekta v Prapetnem Brdu v občini Tolmin. Zvečer so gasilci v občini Tolmin s cestišča, ki vodi na Porezen, odstranili nekaj dreves in vejevja. Na Viniški cesti v Črnomlju je smreka padla na cestišče in popolnoma zaprla promet.

Zjutraj so gasilci prekrili streho v Volčanskih Rutih v občini Tolmin, ki jo je v nočnem času poškodoval veter. V naselju Ajba v občini Kanal so gasilci z dveh stanovanjskih objektov in gospodarskega poslopja odstranili poškodovano kritino in s ponjavo prekrili strehe, ki jih je v nočnem času poškodoval veter. V naselju Pušno so iz stanovanjskega objekta odstranili poškodovano kritino, ki je ogrožala mimoidoče.

Zjutraj so gasilci razžagali in odstranili podrto drevo na cesti Njivica–Zgornja Besnica v občini Kranj.

Dež na Primorskem in Notranjskem Vremenoslovci za danes napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno vreme. V severni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo dopoldne še krajevne padavine, v južni in jugovzhodni Sloveniji sprva tudi nevihte. Popoldne bo v večjem delu Slovenije suho vreme. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno, predvsem na Primorskem in Notranjskem pa pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 16, najvišje dnevne od 18 do 23 stopinj Celzija.

V soboto se bo zjasnilo V petek bo pretežno oblačno. Na severovzhodu bo suho vreme, drugod bo občasno deževalo. Proti večeru se bo zjasnilo. V soboto bo precej jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Ne spreglejte