Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2024,
20.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,93
dež padavine ARSO nevihta neurje vreme

Natisni članek

Sreda, 1. 5. 2024, 20.00

2 meseca, 3 tedne

Arso izdal rumeno opozorilo za vso državo, ponoči možne nevihte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,93
nevihta | "Padavine bodo pozno popoldne in zvečer vse pogostejše in se bodo pojavljale tudi drugod po Sloveniji. Vmes bodo tudi nevihte," sporoča Arso. | Foto STA

"Padavine bodo pozno popoldne in zvečer vse pogostejše in se bodo pojavljale tudi drugod po Sloveniji. Vmes bodo tudi nevihte," sporoča Arso.

Foto: STA

Ponoči bo občasno deževalo, pojavljale se bodo tudi nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje, ki je sicer za celotno državo za prihajajočo noč in za četrtek izdala rumeno opozorilo. 

V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, več sonca bo na vzhodu. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, v severozahodni Sloveniji okoli 14 stopinj Celzija.

Arsova (rumena) opozorila za noč na četrtek in prihajajoče dni. | Foto: Arso Arsova (rumena) opozorila za noč na četrtek in prihajajoče dni. Foto: Arso

"Padavine bodo pozno popoldne in zvečer vse pogostejše in se bodo pojavljale tudi drugod po Sloveniji. Vmes bodo tudi nevihte. Računati je treba, da bo zračna masa bolj nestabilna, kot v v zadnjih padavinskih dneh, zato bodo tudi padavine lahko bolj intenzivne. Še vedno bo toplo," so pri Agenciji RS za okolje zapisali v objavah na njihovih profilih na družbenih omrežjih.

Neurje
Novice Vreme ne bo zdržalo: napovedujejo nalive, močan veter, možni tudi toča in sodra

Zjasnilo se bo šele v soboto

V petek bo medtem večinoma oblačno z občasnimi padavinami. V soboto se bo postopno delno zjasnilo, predvsem zjutraj in dopoldne se bodo še pojavljale plohe.

Ne spreglejte