SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Moravskih Toplicah vrhunec Festivala prekmurske gibanice in šunke

1

termometer

 | Foto:
V Moravskih Toplicah poteka vrhunec dvodnevnega Festivala prekmurske gibanice in šunke.

Na kulinarično-etnološki prireditvi bodo strokovno ocenili prekmurske gibanice, ki se ponaša z evropsko zaščito zajamčene tradicionalne posebnosti, "perecev" oz. prekmurskih prestic in prekmurske šunke z zaščiteno geografsko označbo.

K sodelovanju so povabili veliko različnih ponudnikov dobrot

Festival prekmurske gibanice in šunke v Termah 3000 pripravljajo v sodelovanju z Društvom za zaščito in promocijo prekmurskih dobrot in Turistično-informativnim centrom Moravske Toplice.

"K sodelovanju na strokovnem delu festivala vabimo številne proizvajalce in ponudnike prekmurske gibanice, prekmurske šunke in perecev. Pričakujemo, da bodo na ocenjevanje prinesli okoli 15 vzorcev za posamezno ocenjevalno kategorijo," je dejal predsednik Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot Janko Kodila.

Potekale bodo tudi "veške igre"

Festival prekmurske kulinarike poleg ocenjevanja in razstave prekmurske gibanice in prekmurske šunke prinaša tudi druge kulinarične dobrote, med drugim bodo kuhali bograč v 200-litrskem loncu. Organizatorji za interesente napovedujejo tudi prikaz priprave prekmurske gibanice, obiskovalci bodo lahko videli tudi glasbene in plesne nastope, potekale bodo "veške igre".

Festival je plod sodelovanja turizma in malega podjetništva, cilj sodelovanja pa je osveščanje o bogati dediščini prekmurske regije in širši turistični predstavitvi na enem mestu, so sporočili iz Term 3000. Zato je Turistično-informativni center Moravske Toplice k sodelovanju pri ustvarjanju kulinarično-etnološkega festivala povabil številne ponudnike rokodelskih in živilskih proizvodov, ki se predstavljajo na "prekmurskem senji" oz. prekmurskem sejmu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin