SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Španski bančni avtomat deli denar (video)

2

termometer

Bančni avtomat so v Španiji poimenovali kar avtomat sreče, saj brezplačno deli denar. Zdi se neverjetno, da bi bilo resnično, vendar mu je uspelo pričarati nasmeh na obraze številnih Špancev.

Rdeči bančni avtomat, ki se je znašel na različnih lokacijah po vsej Španiji, mimoidočim podari sto evrov. Na zaslonu se izpiše vprašanje, ali želijo dvigniti sto evrov brez uporabe bančne kartice, nato pa ponudi dva odgovora – da ali ne. Vendar pa morajo tisti, ki brezplačno dvignejo sto evrov, denar deliti tudi z drugimi, piše spletna stran Time.

Avtomat našteje nekaj primerov, kako deliti denar z drugimi Bančni avtomat pa nato ponudi nasvet, kako denar deliti z drugimi – predlaga na primer kupovanje plenic za nosečnico ali prispevanje vreče nogometnih žog za lokalno nogometno ekipo. Avtomat uporabniku izroči belo kuverto, v kateri se skriva bankovec za sto evrov. "V istem obdobju, ko se je rodila slaba banka, so se rodili tudi bančni avtomati sreče," pove videoposnetek.

Čeprav pa so Španci presrečni, ko dobijo sto evrov brez drugih obveznosti, pa so verjetno presenečeni, ko ugotovijo, da gre pravzaprav za novo marketinško potezo Coca-Cole, ki jo v Španiji predstavlja podjetje McCann Spain. Zgornji videoposnetek je tako le eden izmed posnetkov na YouTubu, ki jih je podjetje ustvarilo za kampanjo Odprta sreča.

Prejemniki stotih evrov so posneli, kaj so storili z denarjem Zanimivo pa je, kaj so ljudje, ki so prejeli sto evrov, z denarjem pravzaprav naredili. To so namreč posredovali podjetju Coca-Cola. Videoposnetki, ki jih je podjetje objavilo, prikazujejo ljudi, kako delijo obrok z drugimi, kupujejo tricikle za sosedovega otroka, ali pa upokojencem podarjajo karte za gledališče.

Španija se sicer sooča s hudo recesijo in 26-odstotno nezaposlenostjo, kljub temu pa ni pozabila na človekoljubnost in pomoč drugim.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin