SiolNET. Novice Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ryanair in sedežni red: družine bodo zdaj lahko sedele skupaj

4

termometer

Ryanair bo od februarja družinam na svojih poletih omogočil, da sedijo skupaj. To je bilo do zdaj mogoče le ob doplačilu.

Ryanair prvič po petih letih z nižjim dobičkom?

Pri Ryanairu so se tako odločili za veliko spremembo, saj je irski nizkocenovni letalski prevoznik do zdaj posloval po načinu kdor prej pride, prej melje. Rezervacija je bila do zdaj mogoča le ob doplačilu, od februarja pa bo veljala določitev sedežnega reda za družine.

Ryanair je v prvi polovici poslovnega leta, ki se bo sklenilo konec marca, ustvaril 602 milijona evrov čistega dobička, kar je odstotek več kot v enakem obdobju lani. Družba skromno rast pripisuje povečanemu prometu. Kljub temu je že drugič poslabšala napoved za celotno poslovno leto.

Kot razlog za to so navedli hudo konkurenco, zaradi katere naj bi se cene vozovnic v Evropi v zimskih mesecih v povprečju znižale za okoli deset odstotkov.

Dobiček po davkih naj tako v poslovnem letu do konca marca ne bi presegel 520 milijonov evrov, potem ko bi po predhodni napovedi dosegel od 570 do 600 milijonov evrov. Če se bo ta napoved uresničila, bo Ryanairu v petih letih dobiček prvič padel.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin