SiolNET. Novice Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ruski policisti na lovu za medvedom (VIDEO)

4

termometer

Policija je morala loviti medveda, ki je zataval v mesto v ruskem Uralu. Medved se je sprehajal po ulicah, zašel pa je tudi na igrišče vrtca, od koder so ga morali spoditi.

Medved je taval po ulicah mesta Nižnevartovsk v regiji Kanti Mansi, med drugim ga je pritegnilo tudi igrišče lokalnega vrtca. Na srečo je medved igrišče obiskal še zgodaj zjutraj, ko otrok še ni bilo v vrtcu. Policija je posredovala po tem, ko so jo na medveda opozorili prestrašeni prebivalci mesta.

Za pregon medveda so uporabili policijske sirene Policisti so medveda našli pri igrišču vrtca, nato pa so uporabili sirene, da bi zapustil igrišče, vendar je namesto tega začel bežati, s tem pa se je začel lov za medvedom, ki je tekel po mestu. "Več ur sta medvedu sledili policija in reševalna služba," je povedal Vadim Tatarenkov, namestnik direktorja reševalne službe. "Ponavadi trušč mesta prestraši medvede, zato ni jasno, zakaj se je medved odločil priti v mesto," je še dodal.

Lov se je končal brez žrtev in poškodb Na koncu je policistom le uspelo pospremiti medveda v gozd, mir v Nižnevartovsku pa je bil ponovno vzpostavljen. Lov za medvedom se je končal brez smrtnih žrtev ali poškodb, čeprav je medved po besedah strokovnjakov predstavljal nevarnost za prebivalce. Prepričani so, da je v mesto zataval zaradi lakote in ne zaradi radovednosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin