SiolNET. Novice Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podobno kot Cerarja za nos potegnili španskega premierja

0

termometer

Ko (če) se naslednjič srečata slovenski premier Miro Cerar in njegov španski kolega Mariano Rajoy si bosta nekaj besed lahko izmenjala tudi o potegavščini, ki sta ji vsak posebej nasedla.

Le nekaj dni zatem, ko je prišlo v javnost, da se je hrvaški komik Davor Jurkotić prejšnji teden po telefonu Cerarju predstavil kot hrvaški mandatar Tihomir Orešković in sta kramljala približno šest minut, ne da bi slovenski premier doumel, da gre za potegavščino, je podoben klic prejel tudi španski premier Mariano Rajoy.

V urad premierja je poklical radijski voditelj, nato pa je mikrofom prevzel oponaševalec in se predstavil kot novi separatistični voditelj Katalonje Carles Puigdemont. Zvezali so ga premierju, ki je na povabilo, da bi se srečala, navdušeno pristal, češ da ima "zelo prost urnik". Potem ko je Rajoy lažnemu Puigdemontu obljubil, da ga pokliče nazaj v ponedeljek in da bi se potem lahko "sestala v 24 do 48 urah," je radijski voditelj priznal, da gre za šalo.

Rajoy, katerega Ljudska stranka je na nedavnih volitvah prejela največ glasov, a ni dobila večine, je zvenel nekoliko razočaran, a se ni razjezil. Radijski voditelj in oponaševalec sta se mu zahvalila, da je dobro sprejel šalo.

Podobnim potegavščinam so v preteklosti nasedli že tedanji britanski premier Tony Blair, ki se mu je leta 1998 oponaševalec predstavil kot opozicijski voditelj William Hague.

Nekdanji kubanski voditelj Fidel Castro se je leta 2004 močno razhudil, ko ga je poklical DJ iz Miamija in se pretvarjal, da je predsednik Venezuela Hugo Chavez.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin