SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekoč najvišji bloki v Evropi zrušeni v sekundah, a vse ni šlo po načrtu (video)

2

termometer

 | Foto:
Blokovsko naselje v Glasgowu na Škotskem so ta konec tedna porušili z nadzorovano eksplozijo, a vse ni šlo povsem po pričakovanjih rušiteljev.

Razvpito blokovsko naselje Red Road v Glasgowu, zgrajeno med letoma 1964 in 1969, je bilo nekoč z 89 metri najvišje v Evropi, v nedeljo pa je bilo po nadzorovani eksploziji v nekaj sekundah spremenjeno v prah. No, ne povsem. Dva od zrušenih blokov sta namreč trmasto kljubovala eksploziji in ostala delno pokonci, dokončno ju bodo morali porušiti s stroji.

Zdaj ogrožata varnost okoliških prebivalcev, nekateri se zaradi nepopolnega rušenja še vedno ne smejo vrniti na svoje domove, poroča Herald Scotland. Okolico Red Roada, kakšnih 2.500 prebivalcev, so iz varnostnih razlogov začasno evakuirali, peščica teh pa je, kot že rečeno, še vedno "evakuirana".

"Opravičujemo se vsem za nevšečnosti, do težav je prišlo zaradi nepredvidenih okoliščin," se je prizadetim prebivalcem opravičil predstavnik Glasgowske stanovanjske zveze (GHA – Glasgow Housing Assosiation), ki je pripravila in izvedla projekt rušenja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin