Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2015,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janis Varufakis sredinec Grčija Nemčija

Četrtek, 19. 3. 2015, 13.06

8 let

Kako si je nemški satirik s sredincem privoščil grškega ministra Varufakisa (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Grški minister za finance Janis Varufakis je zaradi videa, v katerem naj bi Nemčiji pokazal sredinec, tarča ostrih kritikih. Nemški satirik pravi, da je priredil video, a vodstvo ZDF to zanika.

Po svetovnem spletu je pred dnevi zaokrožil posnetek grškega ministra za finance Janisa Varufakisa, na katerem je leta 2013 v Zagrebu, kjer je predstavljal knjigo o svetovni finančni krizi Globalni minotaver, Nemčiji pokazal sredinec in dejal: "Moj predlog je bil, da bi Grčija morala preprosto razglasiti plačilno nesposobnost znotraj evra, tako kot je to storila Argentina leta 2010, pokazati sredinec Nemčiji in reči: 'Zdaj lahko te težave rešite sami.'"

Grški minister je zanikal, da bi kadarkoli pokazal sredinec, in zatrdil, da je posnetek zmontiran. "Sprejmite to, da se to ni nikoli zgodilo," je dejal za nemško televizijo.

"Oprostite, gospod Varufakis. Tega ne bomo več ponovili" Nemški satirik Jan Boehmermann je dejal, da je videoposnetek montaža, narejena s pomočjo produkcijske ekipe. Kot je dejal, je čakal, da ga kdo vpraša, ali je posnetek ponaredek, pa tega ni naredil nihče, poroča SkyNews. "Oprostite, gospod Varufakis. Tega ne bomo več ponovili," je še dejal Boehmermann.

ZDF: Böhmermann posnetka Varufakisa ni prirejal A vodstvo ZDF je sporočilo, da gre za nesporazum, in zatrdilo, da Böhmermann posnetka Varufakisa ni prirejal. Kot so poudarili, je Neo Magazine Royale pač satirični program in njegovi ustvarjalci so skušali podžgati že tako vročo razpravo o spornem posnetku. "Jan Böhmermann in njegovi uredniki so zelo jasno prikazali potencial manipulacije video posnetkov," so še zapisali pri ZDF po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Ne spreglejte