SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jutarnji list: Končno, Slovenci so zabavni

3

termometer

Kolumnist hrvaškega Jutarnjega lista se je obregnil ob objavljene fotografije domnevnih pripadnikov Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova).

Fotografije razposajenega piknika vinjenih tajnih agentov na proslavi 50. obletnice krovne slovenske vohunske organizacije so pravi povod, da se zavedno znebimo vseh predsodkov, ki smo jih imeli o naših sosedih, piše danes kolumnist hrvaškega Jutarnjega lista. "Niti Slovenci niso več, kar so bili" Skrajni čas je, da dojamemo, da niti Slovenci niso več, kar so bili. Ali pa morda v resnici Slovenci nikoli niti niso bili takšni, za kakršne smo jih imeli. Od kdaj Slovenci niso več to, kar so bili, se sprašuje avtor glose v zagrebškem časniku. "Niti Hrvati niso več tisto, kar so bili - vsaj v košarki" Poklical je "romantičnega upornika, pesnika in kantavtorja" Zorana Predina in skupaj sta nato ugotovila, da niti Hrvati niso več tisto, kar so bili - vsaj v košarki. "Hrvatov ni več na evropskem prvenstvu košarkarjev v Litvi, najboljša slovenska igralca Smodiš in Ožbolt pa bosta v prihodnje branila barve Cedevite in Zagreba," je ugotovil Predin. Poudaril je, da je družina Kostelić kot vihar pometla s slovenskim smučanjem, hokejisti pa so v isti ligi.

"V vodo so padli tudi predsodki, da so Slovenci mala malica za Hrvate v nogometu in košarki," ugotavlja avtor. "Kdo naj bi kaj takega pričakoval? Da bomo mi postalo tisto, za kar smo mislili, da so Slovenci? Verjemite, sporočili so nam naši agenti, ki so bili na slovenski proslavi. Poglejte le tega s harmoniko," sklene Jutarnji list.

"Kampanja se je očitno že začela" Časnik sicer v ločenem tekstu povzema slovenske medije glede škandala z objavljenimi fotografijami ter navaja, da zaenkrat ni jasno, ali gre za obračun znotraj slovenske obveščevalne službe ali so v ozadju politični motivi ali je morda na delu predvolilna kampanja.

"Čeprav datum slovenskih parlamentarnih volitev ni še znan, se je kampanja očitno že začela. Po vsem sodeč bo lahko izjemno umazana. V medije vsak dan pricurljajo informacije, ki so škodljive za eno ali drugo stran," so še zapisali v Jutarnjem listu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin