SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Če je v bližini Obama, raje ne vozi audija

3

termometer

Avtomobili znamke Audi so postali svojevrstna žrtev obiska ameriškega predsednika v Rimu, saj je njegova varnostna služba "sesula" elektronsko opremo v teh avtomobilih.

Čeprav se ameriški predsednik prevaža v cadillacu, ki ima že od nekdaj ime The Beast (Zver) in zdrži marsikaj, tudi neposreden strel iz topa, ameriška varnostna služba dodatno poskrbi tudi za elektronsko varovanje.

Na trasah, kjer se giblje avtomobilski konvoj ameriškega predsednika, in v stavbah, kjer se ta zadržuje, varnostne službe Baracka Obame blokirajo vse radijske signale, vključno z mobilno telefonijo. S tem naj bi onemogočili pogovore morebitnih zarotnikov, prav tako pa tudi aktiviranje kakšne televodene eksplozivne naprave.

To pomeni, da so mobilniki vseh, ki so bili na razdalji do enega kilometra, kjer se je gibal Obama, "obmolknili" za kakšno uro in pol. Lahko si predstavljamo, v kakšnem položaju se je znašel nekdo, ki je imel zdravstvene težave in je potreboval nujno medicinsko pomoč.

Sesutje Audijeve elektronske opreme Signali elektronske opreme, ki jo uporabljajo Obamovi varnostniki, kot se je izkazalo v Rimu, pa so s frekvencami, na katerih delujejo, paralizirali tudi elektronski sistem v audijih. Kaj se je natančno zgodilo z audiji, ki so se znašli preblizu Obamovega konvoja, ne znajo pojasniti niti Audijevi inženirji. Kot tudi ne, da so bili onesposobljeni le določeni modeli, piše Jutarnji list.

Še najbolj je verjetna razlaga, da Obamova varnostna služba uporablja iste frekvence, kot jih za medsebojno komunikacijo uporabljajo računalniki in naprave v audijih. V takih primerih se lahko elektroniki avtomobila preprosto "zmeša", kar med drugim pomeni, da se avtomobili samodejno zapirajo, da se prižigajo brisalci, da se zmanjša tlak v gumah ipd.

V sodobnih avtomobilih praktično vse nadzira elektronika in z vsem upravlja elektronika, saj so avtomobili opremljeni z radarskimi, ultrazvočnimi, infrardečimi in laserskimi senzorji.

50 luksuznih audijev je moralo na servis Pod vplivom Obamovega elektronskega "orkana" pa je bilo, kot se je neuradno izvedelo iz rimskih avtomobilskih servisov, okrog 50 luksuznih audijev, ki so se znašli preblizu Obamovega konvoja. Dokler so vozili, je še šlo, če so bili ugasnjeni, pa se niso mogli premakniti, saj so jih "Obamove frekvence" zablokirale, še piše Jutarnji list.

Nasedel tudi audi hrvaškega veleposlaništva Med žrtvami je bil tudi audi 6, ki ga uporablja hrvaško veleposlaništvo v Rimu. "Ta strošek bomo plačali mi oziroma hrvaški davkoplačevalci. Tako se lahko še malo jezimo na Obamo, ne le na naše voditelje, še sklene Jutarnji list.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin