Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2015,
9.09

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gospodarsko razstavišče zaposlitveni sejem zaposlitev

Sreda, 21. 10. 2015, 9.09

3 mesece, 3 tedne

Študentska arena: Zaposlitveni sejem, izobraževanje in zabava za dijake, študente ter vse druge mlade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za vse mlade je v torek, 20. oktobra, odprla vrata že 16. Študentska arena, ki bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala vse do četrtka.

Med več kot 200 dogodki na prireditvi bo med drugim potekal Zaposlitveni sejem s predstavitvijo več kot 300 delovnih mest s področij bančništva, financ, zavarovalništva, gradbeništva, arhitekture, kemije, farmacije, marketinga, IT, transporta, nabave in logistike, trgovine, trženja, prodaje idr., za mlade obiskovalce bo na voljo okoli 60 brezplačnih izobraževalnih dogodkov na temo zaposlovanja, mreženja, študentskih izmenjav idr., 40 dogodkov v okviru kulturnega programa, ponudila pa jim bo tudi zabavo, adrenalinska doživetja, karaoke s Klemnom Bunderlo in koncert skupine SixtyNine, v kateri prepeva priljubljeni radijski voditelj Tomaž Klepač. Študentska arena poteka pod geslom Aktiviraj se!, ki mlade spodbuja k aktivnejšemu pristopu k iskanju priložnosti zase in prve zaposlitve.

Zaposlitveni sejem Zaposlitveni sejem Študentske arene bo potekal na več prizoriščih. Na Zaposlitveni aveniji v okviru sejma bodo potekale predstavitve in razgovori z delodajalci, ki skupaj ponujajo 300 delovnih mest v Sloveniji in tujini s področij bančništva, financ, zavarovalništva, gradbeništva, arhitekture, kemije, farmacije, marketinga, IT, transporta, nabave in logistike, trgovine, trženja, prodaje, elektrotehnike in elektronike, strojništva in metalurgije, zdravstva in nege ter nekaterih drugih področij. Start-up avenija je namenjena vsem mladim, ki razmišljajo, da bi svojo kariero začeli kar s start-upom ali pa že pogumno stopajo po tej poti. V okviru avenije se bodo predstavili mladi startupovci.

Izobraževalni in spremljevalni program V okviru izobraževalnega programa v predavalnicah pa bo potekalo 15 predavanj in predstavitev na temo zaposlovanja – o pomenu "vez-in-poznanstev" pri iskanju zaposlitve, o moči družbenih omrežij pri iskanju zaposlitve, kakšne so oblike dela in na kaj je treba biti pozoren pri posamezni obliki, kako se pripraviti na in urediti za zaposlitveni razgovor, kakšne so priložnosti in prednosti dela v tujini, katerih je 7 korakov do uspeha v podjetništvu, zakaj je pomembno znanje iz prava na primerih iz študentskega dela, zaposlovanja, bolniškega staleža ipd.

Poleg informacij in znanj o zaposlovanju bodo lahko mladi v okviru izobraževalnega programa pridobili še številna druga uporabna znanja. Izvedeli bodo, kako v krajšem času narediti več, kako se »pobrati« po neuspehu, kako boljše sodelovati s profesorjem, kaj lahko mladi prostovoljci naredijo v trenutni situaciji z begunci, kaj mladim prinaša nov sistem eZdravje, naučili se bodo hitrega branja, učinkovitega učenja in trajnega pomnjenja ter še veliko drugega.

Letošnja novost je tridnevna Mala šola mreženja, v kateri se bodo mladi naučili različnih pristopov, trikov in drugih veščin za uspešno navezovanje stikov in grajenje socialne mreže oz. socialnega kapitala.

Na odrskih deskah Študentskega trga se bo predstavilo veliko mladih talentov. Oder bo gostil tudi znane obraze različnih šovov talentov – od Klemna Bunderle, ki bo vodil finale karaok z Vzajemno, do finalistov pretekle sezone Slovenija ima talent Blaža Slaniča in Filipa Križnika iz akrobatskega dueta F&B Acrobatics ter plesalcev plesnih šol Artifex in Maestro. Oder bodo zavzele še navijačice, judoisti, potekala pa bo tudi predstavitev akrojoge in še marsikaj zanimivega.

V t. i. Stress out parku pa se bodo mladi obiskovalci lahko zabavali ter se družili spopadih v zorbingu, streljali z avtomobilom na gol, ustvarili kakšen grafit, ali pa se samo malo sprostili v Chill Out urbanem kotičku. Študentska arena poteka na Gospodarskem razstavišču od torka do četrtka, od 20. do 22. oktobra, od 12. do 19. ure, namenjena je vsem mladim, ki iščejo informacije ali priložnosti zase. Vstop na Študentsko areno je prost.

www.dobimo.se

IZPOSTAVLJAMO

Sreda, 21. oktober 2015, ob 13.30: KAJ NAM PRINAŠA eZDRAVJE? lokacija: predavalnica A (Avla dvorane Kupola – A) predava: mag. MARJANCA JAMBROVIČ, Sektor za eZdravje pripravlja: MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE Projekt eZdravje, ki ga delno financira ESS, v slovensko zdravstvo prinaša rabo ITK sredstev in s tem več varnosti in kakovosti za paciente, predvsem pa učinkovitosti izvajanja storitev. Izvedeli boste več o prednostih projekta, predvsem pa o njegovih rešitvah eNaročanje, eRecept in Zbirki CRPP, s katerimi se zdravstvena obravnava mnogo bolje prilagaja vam, državljanom, in vašim potrebam.

Četrtek, 22. oktober 2015, ob 13.00: MOČ BESED lokacija: predavalnica ITAK (Avla dvorane Kupola – A) povezuje: GORAZD PRAH, karierni svetovalec pripravlja: TELEKOM SLOVENIJE, D. D. Priznani strokovnjak bo po uvodnem nagovoru vodil okroglo mizo z izbranimi kadroviki in obiskovalcem ponudil dragocen uvid v razvoj funkcionalne pismenosti na družbenih omrežjih ter praktične in komunikacijske nasvete ob prijavah na delovno mesto.

Vabilo na predstavitev Begunci pri nas – kaj lahko naredim jaz? termin: sreda, 21. oktober 2015, od 15.30 do 16.30 lokacija: Predavalnica A v okviru Študentske arene na Gospodarskem razstavišču vodi: Primož Jamšek pripravlja: Slovenska filantropija

Slovenska filantropija je humanitarna organizacija, ki že 22 let deluje na področju migracij. Vključuje strokovnjake in prostovoljce, ki prosilcem za azil in beguncem nudi raznovrstno pomoč. Predstavitev, ki jo bo vodil Primož Jamšek iz Slovenske filantropije, je namenjena mladim in vsem, ki bi želeli svoj prosti čas izkoristiti za pomoč drugim in pri tem pridobili kompetence, poznanstva idr. Spoznali bodo prostovoljce, uporabnike in način njihovega dela.

Študentska arena kot eno izmed zbirnih mest za begunce Na razstavnem prostoru Humanitarnega društva Adra na Študentski areni se bodo zbirala hrana in topla oblačila ter igrače za begunce. Na prostoru društva bodo vsakemu, ki bo doniral en evro v sklad za begunce, podarili rabljeno igračo.

Kaj se zbira: mleko, voda, sok, ribje konzerve, sir (topljeni in v lističih), marmelada, kokošja pašteta, energijske in žitne ploščice, piškoti, čokolada, plastičen jedilni pribor in krožniki, otroška hrana, kruh. V četrtek, 22. oktobra, bosta na razstavnem prostoru društva na Študentski areni prisotna tudi Jure Poglajen in David Zorko, ki sta zamenjala dopust na Lezbosu za pomoč beguncem, in bosta mlade obiskovalce Študentske arene osveščala o beguncih in predstavljala svojo osebno zgodbo. Jure in David se novembra vračata na Lezbos.

Foto: Študentska arena

Ne spreglejte