SiolNET. Novice Moja služba
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kakšne kadre bodo letos iskala podjetja v Sloveniji

0

termometer

Delodajalci bodo tudi letos pretežno iskali tehnične kadre, največ možnosti za zaposlitev imajo kadri, ki se ukvarjajo z razvojem aplikacij in specialisti v različnih panogah.

Napovedi za slovensko in svetovno gospodarstvo za leto 2016 so optimistične. V Sloveniji naj bi bilo nekaj več investicij, povečal se bo tudi izvoz, saj morajo podjetja za rast poslovanja iskati nove trge, so sporočili iz kadrovske agencije Adecco, kjer so pripravili letno napoved trga dela.

Tehnični kadri brez težav, družboslovci se bodo morali prilagoditi Profili, ki jih bodo delodajalci iskali v tem letu, bodo precej podobni profilom, ki so jih iskali lani. Vse več bo povpraševanja po specialistih s konkretnimi znanji in rešitvami. Tehnični kadri na karierni poti ne bodo imeli omejitev, tisti z družboslovno izobrazbo pa se bodo morali še naprej prilagajati, so sporočili iz Adecca.

Kaj podjetja pogrešajo pri mladih Ker na trgu še vedno ostaja nesorazmerje med znanjem iskalcev zaposlitve in priložnostmi na trgu dela, zaposlitev najdlje iščejo družboslovno izobraženi kadri. To pa je tudi razlog, da se mnogo družboslovcev preusmeri na drugo področje. Tudi podjetja sicer po raziskavi agencije Adecco pri mladih pogrešajo več praktičnega znanja, zaradi česar jih je na novo delovno mesto treba uvajati dlje časa. Sicer pa pri Adeccu opažajo, da vse več delodajalcev svoje kadre išče sistematično, pri tem pa vse pogosteje uporabljajo družbena omrežja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin