Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
17.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

štipendija deficitarni poklici

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 17.39

6 let, 7 mesecev

Država bo podelila tisoč štipendij. Kdo jo lahko dobi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Objavljen je razpis za štipendije za deficitarne poklice. Država bo podelila tisoč štipendij po sto evrov mesečno. Razpis prinaša nova merila pri izboru kandidatov in ožji izbor deficitarnih poklicev.

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendij je na svoji spletni strani objavil razpis za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2016/2017. Na voljo bo 1,2 milijona evrov, ki jih bosta zagotovila Evropski socialni sklad in proračunski sklad ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Koliko bo znašala štipendija? Podelili bodo tisoč štipendij v višini sto evrov mesečno. Štipendijo za deficitarne poklice je mogoče prejemati hkrati z nekaterimi drugimi štipendijami, ni pa združljiva s kadrovsko štipendijo.

Kdo se lahko poteguje za štipendijo? Štipendijo lahko pridobijo dijaki prvih letnikov izobraževalnih programov srednjega poklicnega izobraževanja, ki izpolnjujejo pogoje, navedene v razpisu. Pogoje si lahko podrobneje preberete v razpisu.

Do kdaj morate oddati vlogo? Dijaki bodo lahko vlogo oddali od 15. junija 2016 do 20. septembra 2016. Čas oddaje vlog ne bo več merilo za pridobitev štipendije, kot je bilo to v preteklem letu. Vloga je dostopna na spletni strani sklada, mogoče pa jo je prevzeti tudi osebno na sedežu sklada v Ljubljani.

Kaj se zgodi, če bo vlog več, kot je na voljo sredstev? Če bodo na javnem skladu dobili več vlog, kot je na voljo sredstev za štipendije, jih bodo razvrstili glede na naslednja merila: - višja povprečna ocena v končanem razredu osnovne šole, - višja povprečna ocena izbirnih predmetov v končanem razredu osnovne šole.

Če pa skupna vrednost sredstev za vse vlagatelje, ki bodo izpolnjevali pogoje, ne bo presegla razpisanih sredstev, se vloge ne bodo razvrščale po merilih, ampak bodo podeljene vsem, ki so vlogo oddali in bodo izpolnjevali pogoje.

Ne spreglejte