Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Torek,
19. 5. 2015,
9.55

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovenska vojska zaposlovanje

Torek, 19. 5. 2015, 9.55

7 let, 2 meseca

Bi radi poleteli s helikopterjem? Delite zaposlitveni oglas Slovenske vojske.

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Med vsemi, ki boste to objavo delili, všečkali ali komentirali, bomo izžrebali tri srečneže, ki bodo poleteli s helikopterjem." Tako Slovenska vojska na Facebooku oglašuje zaposlovanje v vojski.

Slovenska vojska je na Facebooku na svojem profilu Postani vojak objavila nagradno igro, s katero želi promovirati zaposlovanje novih pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske.

Med vsemi, ki bodo delili, všečkali ali komentirali zaposlitveni oglas, bodo prihodnji torek izžrebali tri nagrajence, ki bodo s helikopterjem poleteli na Kredarico in spremljali posadko helikopterja Slovenske vojske na redni izmenjavi meteorologov na najvišji meteorološki postaji v državi.

Nagradni polet bo del rednih aktivnosti in ne bo povzročil dodatnih finančnih stroškov, so nam pojasnili v službi za odnose z javnostmi obrambnega ministrstva.

Od nagradne igre do pojavljanja na dogodkih po vsej Sloveniji Ciljna populacija zaposlovanja v Slovenski vojski so namreč mladi med 18. in 25. letom starosti, ki so hkrati tudi uporabniki socialnih omrežij, zato so se odločili za nagradno igro, s katero želijo povečati obiskanost svojega Facebookovega profila, pojasnjujejo v službi za odnose z javnostmi.

Z namenom privabljanja novih pripadnic in pripadnikov se Slovenska vojska pojavlja na najrazličnejših dogodkih, od zaposlitvenega sejma, Škisove tržnice do sodelovanja na kratkih razgovorih s študenti v okviru Kariernih centrov ljubljanske univerze.

Pogodba za pet let in 920 evrov bruto plače V skladu z letošnjim kadrovskim načrtom bodo leta 2015 zaposlili 308 vojakinj oz. vojakov ter 25 častnic oz. častnikov. Vojaki bodo podpisali pogodbo o zaposlitvi za obdobje petih let, častniki pa najprej za dve leti, nato pa za deset.

Na novo zaposleni vojaki so ne glede na izobrazbo (potrebna je najmanj četrta stopnja) razporejeni na začetne dolžnosti in v 20. plačni razred – trenutno je to dobrih 920 evrov bruto mesečno.

Kaj zahtevajo od kandidatov Kandidati, ki bi želeli postati pripadniki Slovenske vojske, morajo med drugim:

- biti mlajši od 25 let, - imeti končano najmanj triletno poklicno šolo, - biti državljani Slovenije in ne smejo imeti dvojnega državljanstva, - biti telesno in duševno sposobni za vojaško službo, - uspešno opraviti preverjanje gibalnih sposobnosti.

Kdor bi želel postati vojak, ne sme biti član nobene politične stranke ter ne sme biti pravnomočno obsojen.

Postopek za zaposlitev traja dva meseca ali več od datuma oddaje popolne vloge. Pred podpisom pogodbe o zaposlitvi morajo vsi opraviti obvezno 15-tedensko usposabljanje.

Ne spreglejte