Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 10. 2021,
14.23

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,26

45

Natisni članek

Janez Poklukar

Petek, 29. 10. 2021, 14.23

2 leti, 5 mesecev

Poklukar: Župani, prosim vas za pomoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,26

45

Janez Poklukar | Foto STA

Foto: STA

"Epidemiološka situacija v zadnjih dneh se močno zaostruje. Prosim vas, da po svojih najboljših močeh pomagate pri preprečevanju širjenja virusa, da občane in občanke ozaveščate, da vključite posameznike, ki jim ljudje zaupajo, in da tako s skupnimi močmi preprečimo nadaljnji porast okužb," je v pismu županom zapisal minister za zdravje Janez Poklukar in jih prosil za pomoč. 

Ob prihajajočem prazničnem koncu tedna lahko pričakujemo mnogo več srečanj in druženj ljudi. "V prihodnjih dneh so predvideni številni dogodki in množična srečanja, kjer bi bilo zelo pomembno, da se dosledno upošteva PCT-pravilo. Zato potrebujemo vas, da v naslednjih dneh aktivirate vso razpoložljivo infrastrukturo v svoji občini, da bi v največji možni meri prebivalci upoštevali PCT-pravilo in s tem pomagali pri zmanjšanju prenosa okužb," je v nadaljevanju pozval minister. 

Po praznikih se bo ministrstvo za zdravje skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, civilno zaščito in Rdečim križem Slovenije sestalo z najbolj izpostavljenimi lokalnimi skupnostmi ter skupaj bodo poiskali nabor ukrepov in usmeritev za izvajanje različnih aktivnosti ter vključevanje ključnih deležnikov na lokalni ravni. "Že danes pa vas prosim, da v lokalnih okoljih v primeru večje ogroženosti za širjenje virusa zagotovite ustrezno koordinacijo predvidenih aktivnosti," je v pismu še zapisal Poklukar. 

Matjaž Jereb
Novice Jereb: Pripravljenih imamo največ 62 intenzivnih postelj. Kar bo več, bo katastrofa.

Pred prazničnim koncem tedna slabe številke

Epidemiološke razmere v državi se v zadnjem tednu slabšajo, število novookuženih strmo raste. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so v četrtek v Sloveniji potrdili 2.510 novih okužb s koronavirusom. Opravili so 6.790 PCR-testov, od katerih je bilo pozitivnih 37 odstotkov. Delež pozitivnih PCR-testov se vztrajno povečuje, od prejšnjega tedna se je z 28,7 odstotka dvignil na 37 odstotkov.

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus
Novice V četrtek so potrdili toliko novih okužb


 

Ne spreglejte