SiolNET. Novice Lokalne volitve
2,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani Slovenci, ki hočejo prevzeti skrb za urejene pločnike in splužene ceste

2,13

termometer

Cesta, vožnja, avtomobil, pločnik
Foto: STA

Preverili smo, kateri znani Slovenci so do zdaj že napovedali župansko kandidaturo na lokalnih volitvah, ki bodo 18. novembra letos.

Alma Rekić

Alma Rekić Foto: Bobo

Za županski stolček se bo kot kandidatka Levice na Jesenicah potegovala Alma Rekić, javnosti znana kot sodnica v kuharskem šovu MasterChef. Leta 2016 je bila izbrana tudi za femme fatale. Za Levico je kandidirala že na državnozborskih volitvah, vendar ni bila izvoljena.

Maribor Novice Kdo so kandidati za župane mestnih občin #seznam

Miha Rebolj

Miha Rebolj Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji hokejist Miha Rebolj je kandidat stranke SMC za jeseniškega župana. V zadnjem mandatu je opravljal funkcijo jeseniškega podžupana.

Največji pečat je večkratni državni prvak pustil na Jesenicah, s trebuhom za kruhom pa odšel na Češko, Finsko, v Italijo in Avstrijo. Dolga leta je bil nepogrešljiv člen obrambe slovenske izbrane vrste. Risom je pomagal do premiernega preboja v elito, pa tudi pri obstanku med hokejsko smetano.

Damir Pekić

Damir Pekić Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji nogometaš Damir Pekić želi postati župan Miklavža na Dravskem polju. Je kandidat novonastale stranke Dialog za napredek, ki jo večinoma sestavljajo člani prejšnje Liste Lea Kremžarja, poroča Večer. Zaposlen je pri podjetju Adriatic Slovenica.

Kot nogometaš je v slovenski ligi igral za Maribor, Celje, Nafto in Domžale. Na 264 prvenstvenih tekmah je dosegel 102 gola. V sezoni 2000/01 je bil tudi najboljši strelec lige s 23 goli.

Alenka Resinovič - Reza

Alenka Oldroyd Foto: Matjaž Rušt

Alenka Resinovič - Reza bo za županjo kandidirala v Domžalah. Poznamo jo predvsem kot nekdanjo vremenarko, delala pa je tudi v gostinstvu in turizmu. Za županjo je neuspešno kandidirala že pred štirimi leti.

Miran Stanovnik

NZS Novoletni večer Miran Stanovnik Foto: Vid Ponikvar

Aktualni župan Občine Log - Dragomer se bo znova podal v boj za stolček. Zaradi številnih motorističnih nastopov na reliju Dakar se ga je oprijel vzdevek Puščavski lisjak. Do leta 2014 je bil poveljnik športne enote Slovenske vojske. 

Leta 2016 je vodil resničnostno televizijsko oddajo Survivor Slovenija: Filipini.

Silvano Radin

Silvano Radin Foto: STA

Ribič Silvano Radin je kandidat stranke SDS za župana Kopra. Sprva se je kot obrtnik ukvarjal z avtoprevozniško dejavnostjo, nato pa pridobil izobrazbo za opravljanje gospodarskega ribolova in leta 1989 začel opravljati to dejavnost.

Je eden tistih ribičev, ki so zaradi nerešenega mejnega vprašanja med Hrvaško in Slovenijo iz Hrvaške letos dobili številne plačilne naloge, ker naj bi lovili v morju, ki si ga lasti naša južna soseda.

 

 

Gašpar Gašpar Mišič

Gašpar Gašpar Mišič Foto: Matej Leskovšek

Svojo kandidaturo za župana v Kopru je vložil tudi Gašpar Gašpar Mišič, ki kandidira s podpisi volivcev in podporo liste Naš kraj/Lista Gašparja Gašparja Mišiča.

Gašpar Mišič je nekdanji poslanec Pozitivne Slovenije, bil pa je tudi že svetovalec v kabinetu aktualnega župana Borisa Popoviča, predsednik uprave Luke Koper in direktor koprskega komunalnega podjetja. 

Vinograd Novice Občine podpirajo ustanovitev pokrajin: "O Prekmurju se zdaj odloča v Ljubljani"

Dejan Karba

Dejan Karba Foto: STA

Novinar Dnevnika Dejan Karba je kandidat stranke SD za župana Ljutomera. Po izobrazbi je teolog, v preteklosti pa je bil tudi notranjepolitični novinar časnika Delo.

V javnosti je postal znan predvsem zaradi člankov o zadevi Patria in domnevnem očetovstvu kardinala Franca Rodeta.

Rode je zaradi očitkov v članku novinarja in časnik Delo tožil, na koncu pa so dosegli poravnavo. Zaradi poročanja Dejana Karbe o zadevi Patria se je Delo moralo stranki SDS opravičiti.

 

 

Pavel Rupar

Pavel Rupar Foto: STA

V Tržiču se na politično sceno vrača nekdanji župan Pavel Rupar, ki je bil v zaporu zaradi oškodovanja občine. Občino je v preteklosti vodil 12 let. Kandidiral bo s podpisi volivcev. 

Kot nekdanjega poslanca SDS so si ga mnogi zapomnili zaradi izjave, da dve njegovi poslanski kolegici izjavljata take "grdobije" na račun tistih, ki mislijo drugače, da bi jima "odredil obvezni zakonski pregled mednožja, da bi ugotovil, katerega spola sploh sta".

Rupar je leta 2006 priznal, da je lastnik stanovanj, ki ju ni prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije, kot to zahteva zakon. Do razkritja je prišlo po incidentu, ki ga je imel s svojo najemnico, sicer sodelavko tabloida Direkt. Kot trdi Rupar, naj bi mu Direkt skušal podtakniti, da je bil s podnajemnico Ksenijo Slak v ljubezenskem razmerju, in ga s tem izsiljeval, kar pa so v Direktu zanikali.

Slakova je najprej dejala, da sta z Ruparjem v intimnem razmerju in da jo je pretepel, nato pa vse zanikala in se pridružila Ruparjevi različici zgodbe. 

Tone Smolnikar

Tone Smolnikar Foto: STA

S svojo listo bo na volitvah v Kamniku nastopil tudi Tone Smolnikar, ki je občino vodil že med letoma 1994 in 2010. V preteklosti naj bi bil tudi mentor aktualnega premierja Marjana Šarca, a so se kasneje njune poti razšle.

V zadnjem mandatu je opravljal funkcijo občinskega svetnika.

Andrej Šiško Novice Čeprav je Šiško v priporu, lahko kandidira za župana #video

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin