SiolNET. Novice Kartoteka
1,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski serijski morilec: od trojnega umora do samomora #Kartoteka #video

1,46

termometer

Pred njim je bil najbolj znan Metod Trobec, nato pa se je v slovensko zgodovino kot najbolj razvpit serijski morilec vpisal Silvo Plut. Februarja je minilo 12 let od umora njegove tretje žrtve Ljubice Ulčar.

Takrat se je 37-letni Silvo Plut odločil maščevati Mirku Ulčarju za pričanje glede ropa v Polhovem Gradcu. Zakonca Ulčar je pričakal v njuni hiši na Jančah pri Ljubljani in na krut način umoril Ljubico, Mirku pa je uspelo pobegniti.

Za tem je stekla največja iskalna akcija, v kateri je sodelovalo 700 policistov. Pluta so obsodili na 30 let zapora, po enem letu pa je v zaporu storil samomor.

"Izvedenec medicinske stroke je podal mnenje, zakaj je Ljubica Ulčar umrla. Razlagal je, da naj bi jo Plut umoril počasi, ne na mah, ampak je počasi potiskal nož v njeno telo," je povedal Plutov odvetnik Andrej Žabjek.

Oddaja Kartoteka bo na sporedu v ponedeljek, 23. aprila, ob 21. uri na Planet TV.

Kartoteka logo

V prvi epizodi so ustvarjalci gledalcem predstavili umor policista na Ižanski cesti v Ljubljani, v drugem delu je bil predstavljen strelski pohod v izolski bolnišnici. V tretjem delu je za naše kamere o umoru policista v Litiji spregovorila njegova družina, v četrtem delu pa smo govoril z mamo umorjenega policista v Brežicah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin