Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
19. 1. 2019,
4.04

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,34

3

Natisni članek

mobilni telefon pametni telefon Lenovo Motorola

Sobota, 19. 1. 2019, 4.04

5 let, 3 mesece

V novi prelomni obliki se vrača telefon, s katerim si bil leta 2005 kralj

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,34

3

Motorola Razr V3 | Motorola Razr V3 velja za enega od najbolj prepoznavnih mobilnih telefonov novega tisočletja. Nekateri tehnološki mediji, kot je TechRadar, so ga tudi oklicali za najboljši mobilni telefon vseh časov. | Foto eBay

Motorola Razr V3 velja za enega od najbolj prepoznavnih mobilnih telefonov novega tisočletja. Nekateri tehnološki mediji, kot je TechRadar, so ga tudi oklicali za najboljši mobilni telefon vseh časov.

Foto: eBay

Kitajski Lenovo, ki je lastnik blagovne znamke Motorola, bo morda kmalu predstavil duhovnega naslednika enega od najbolj prepoznavnih mobilnih telefonov v zgodovini - Motorole Razr. Najbolje prodajani preklopni telefon vseh časov se bo po poročanju dobro obveščenih virov na trg vrnil v podobni obliki, a s to razliko, da bo uporabnik prepognil kar njegov zaslon. Cena bo precej zasoljena.

Lenovo bi lahko novodobno serijo mobilnih telefonov Motorola Razr (ali RAZR) predstavil že februarja, razkriva ameriški medij The Wall Street Journal (WSJ).

To najverjetneje pomeni, da jo bodo med prvimi imeli priložnost videti obiskovalci največjega sejma mobilne telefonije na svetu, MWC (Mobile World Congress), ki bo med 25. in 28. februarjem v španski Barceloni.

Motorola Razr V3i, ena od različic najbolje prodajanega preklopnega mobilnega telefona vseh časov. | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Motorola Razr V3i, ena od različic najbolje prodajanega preklopnega mobilnega telefona vseh časov. Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons

Prav tako kot telefone izvirne serije Razr, katere najbolj prepoznavni model V3 je bil s 130 milijoni prodanih enot najbolj priljubljen preklopni telefon v zgodovini, uvršča pa se tudi na 10. mesto najbolje prodajanih mobilnikov vseh časov, bo tudi novinca mogoče odpreti in zapreti, a s pomembno razliko.

Novi Razr bo imel po poročanju WSJ namreč upogljiv zaslon, kar pomeni, da ga bo uporabnik najverjetneje odprl in zaprl podobno kot pred nekaj meseci predstavljeno študijo Samsungovega upogljivega pametnega telefona:

Drugih konkretnih podatkov o vračajoči se legendi, kot sta velikost zaslona ali izbira komponent, ki bodo telefon poganjale, za zdaj ni.

Wall Street Journal se je dokopal le še do informacij o ceni, ki se bo gibala okrog 1.500 ameriških dolarjev oziroma 1.320 evrov, dostopnosti, pametni telefon bo sprva na voljo le v ZDA, in ekskluzivnosti: naredili bodo samo 200 tisoč primerkov. 

Eden od glavnih razlogov za izjemno priljubljenost Motorole Razr V3 je bil, da je bil mobilni telefon z debelino 13,9 milimetra dolgo najtanjši na trgu. Drugi preklopni telefoni so bili v primerjavi z Razr V3 pravi debeluščki - Nokia 6060 je bila skoraj centimeter debelejša, na primer. | Foto: Reuters Eden od glavnih razlogov za izjemno priljubljenost Motorole Razr V3 je bil, da je bil mobilni telefon z debelino 13,9 milimetra dolgo najtanjši na trgu. Drugi preklopni telefoni so bili v primerjavi z Razr V3 pravi debeluščki - Nokia 6060 je bila skoraj centimeter debelejša, na primer. Foto: Reuters

Napovedana zajetna cena nove generacije mobilnega telefona Razr je sicer znesek, za katerega že dobimo iPhone Xs Max, trenutno najdražji pametni telefon v ponudbi slovenskih operaterjev. 

To ni prvič, da je Motorola poskusila oživiti prepoznavno ime

Po tem, ko je znamka Razr z letom 2007, ko je na trg prišel prvi iPhone, počasi utonila v pozabo, jo je takrat še samostojna Motorola med letoma 2011 in 2012 poskusila oživiti s serijo pametnih telefonov Droid Razr, ki pa ni bila preveč uspešna.

Trije modeli pametnih telefonov Droid Razr, ki jih je podjetje Motorola Mobility predstavilo septembra 2012. | Foto: Reuters Trije modeli pametnih telefonov Droid Razr, ki jih je podjetje Motorola Mobility predstavilo septembra 2012. Foto: Reuters

 

Za Motorolo oziroma natančneje njeno vejo Motorola Mobility se je nato začelo triletno obdobje negotovosti, med katerim je zamenjala dva lastnika, Google in Lenovo, in se leta 2014 nazadnje ustalila pod okriljem drugega

Preberite tudi:

Novice Pogreb, na katerem so se vsi smejali. Danes se ne smeji nihče več.
Nevarna vožnja
Novice Pri početju, ki ogroža naše ceste, smo ujeli celo Luko Dončića
Fitnes, telefon
Novice Stranke slovenskih fitnesov delajo napako, ki jim lahko uniči življenje
Google Play
Novice Google Sloveniji odprl pomembna vrata, a z grenkim priokusom
Aplikacija, vreme
Novice Sneg, dež in denar: vremenska napoved na telefonih je dvorezen meč
Huawei Mate 20 Pro
Novice Je novost, ki jo ima vse več telefonov, že obsojena na propad?
Ne spreglejte