SiolNET. Digisvet Novice
5,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako je videti oblika pametnega telefona prihodnosti, ki prihaja leta 2019

5,82

termometer

Samsung, pametni telefon, upogljiv zaslon | Prototip pametnega telefona z upogljivim zaslonom je "debitiral" na Samsungovi konferenci za razvijalce aplikacij in uporabniških vmesnikov Samsung Developer Conference 2018. | Foto: Reuters
Prototip pametnega telefona z upogljivim zaslonom je "debitiral" na Samsungovi konferenci za razvijalce aplikacij in uporabniških vmesnikov Samsung Developer Conference 2018. Foto: Reuters

Samsung je pokazal prvi delujoč prototip mobilne naprave, ki jo je po zaslugi upogljivega zaslona mogoče raztegniti v večjo ali zložiti v manjšo. Res konkretnih informacij, kdaj bo takšna tehnologija na voljo na policah trgovin, še ni, so pa pri Samsungu zatrdili, da je že dovolj napredna, da bodo masovno proizvodnjo upogljivih zaslonov lahko začeli v naslednjih mesecih. 

Samsung, pametni telefon, zaslon Digisvet Prihodnost pametnih telefonov: je naslednja velika stvar zelo blizu?

Največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu je za upogljiv zaslon, ki mu pravi Infinity Flex Display, razvil novo obliko polimera, ki je lahko hkrati upogljiv in trden, in posebno pregibanju namenjeno lepilo, ki skrbi za to, da je zaslon zložen ali razprt takrat, ko uporabnik to želi.

Justin Denison, eden od vodij podružnice Samsunga v ZDA, je pojasnil, da je upogljiv zaslon izjemno tanek ter odporen proti udarcem in morebitnim poškodbam zaradi upogibanja.  | Foto: Reuters Justin Denison, eden od vodij podružnice Samsunga v ZDA, je pojasnil, da je upogljiv zaslon izjemno tanek ter odporen proti udarcem in morebitnim poškodbam zaradi upogibanja.  Foto: Reuters

Prototipna naprava, na kateri je Samsung pokazal, kako je prepogibanje zaslona videti v praksi, ima dva zaslona. Ko je zaprta, je videti kot klasičen Samsungov pametni telefon. 

Napravo je nato mogoče razpreti, pri čemer se razkrije 7,3-palčni (18,5-centimetrski) zaslon. V tem načinu jo bo mogoče uporabljati kot tablični računalnik, na zaslonu pa bodo hkrati lahko odprte kar tri aplikacije. 

Motorola, iFixit Digisvet Prelomen korak proizvajalca pametnih telefonov, bodo sledili tudi drugi?

Kdaj bomo lahko kupili raztegljiv pametni telefon?

Konkretnega časovnega okvira ali celo datuma, kdaj bo pametni telefon z zložljivim zaslonom na voljo, Samsung sicer še ni razkril, je pa podpredsednik ameriške podružnice podjetja Justin Denison dejal, da je tehnologija dovolj napredna, da lahko začnejo masovno proizvodnjo. To se bo zgodilo enkrat v naslednjih mesecih, je obljubil Denison. 

Zaslon Infinity Flex Display je mogoče prepogibati, zvijati in celo raztegovati.  | Foto: Reuters Zaslon Infinity Flex Display je mogoče prepogibati, zvijati in celo raztegovati. Foto: Reuters

Ekipa Googlovih razvijalcev operacijskega sistema Android, s katero Samsung sodeluje pri oblikovanju uporabniškega vmesnika, ki se bo prilegal mobilni napravi "novega formata", kot ji pravijo, je na družbenem omrežju Twitter medtem med vrsticami razkrila, da bo takšna naprava uporabnikom na voljo enkrat prihodnje leto:

Preberite tudi:

Huawei Mate 20 Pro Digisvet Kaj bi si sploh lahko še želeli na tem pametnem telefonu? iPhone XR Digisvet Kdor bo letos kupoval drag telefon, naj močno razmisli o poceni iPhonu Apple, iPhone, vrsta, kampiranje, spanje Digisvet Ali poteza prvega bilijonskega podjetja pomeni konec ere?

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 26
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin