Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
21. 12. 2023,
17.05

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

digisvet naložbe telekomunikacije Borut Jamnik Blaž Brodnjak Boštjan Košak NLB SID banka Telekom Slovenije

Četrtek, 21. 12. 2023, 17.05

2 meseca, 2 tedna

Telekom Slovenije zagotovil stabilne dolgoročne vire financiranja

Trdni finančni temelj za ambiciozni razvoj telekomunikacij v Sloveniji

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Telekom Slovenije, podpis kreditne pogodbe | Podpis kreditne pogodbe, ki Telekomu Slovenije omogoča nadaljevanje uresničevanja ambiciozne strategije.  | Foto Jan Lukanović

Podpis kreditne pogodbe, ki Telekomu Slovenije omogoča nadaljevanje uresničevanja ambiciozne strategije.

Foto: Jan Lukanović

Telekom Slovenije je z Novo ljubljansko banko in SID – Slovensko izvozno in razvojno banko sklenil kreditno pogodbo z namenom refinanciranja dolgoročnega sindiciranega posojila v višini sto milijonov evrov.

Pogodba, ki stopi v veljavo 29. decembra 2023, bo veljala do 31. decembra 2030.

Košak: uresničevanje ambiciozne strategije ob skrbnem upoštevanju vseh trajnostnih vidikov

Po besedah predsednika uprave Telekoma Slovenije Boštjana Košaka je sklenjena pogodba Telekomu Slovenije zagotovila stabilne dolgoročne vire financiranja ter potrebna finančna sredstva za uresničevanje ambiciozne in razvojno naravnane strategije.

Predsednik uprave Telekoma Slovenije Boštjan Košak in članica uprave Telekoma Slovenije Irma Gubanec | Foto: Jan Lukanović Predsednik uprave Telekoma Slovenije Boštjan Košak in članica uprave Telekoma Slovenije Irma Gubanec Foto: Jan Lukanović

"Telekom Slovenije je infrastrukturni temelj slovenske družbe, naš razvoj pa bo tudi v prihodnje temeljil na najsodobnejših tehnologijah, modernizaciji omrežja ter zagotavljanju varnih in zanesljivih storitev ob skrbnem upoštevanju vseh trajnostnih vidikov poslovanja," je še ob sklenitvi pogodbe dejal Košak.

Brodnjak: soustvarjamo boljšo prihodnost

Predsednik uprave Nove ljubljanske banke Blaž Brodnjak je ob tem spomnil na dolgoletno uspešno partnerstvo s Telekomom Slovenije.

Predsednik uprave Nove ljubljanske banke Blaž Brodnjak in predsednik uprave SID banke Borut Jamnik | Foto: Jan Lukanović Predsednik uprave Nove ljubljanske banke Blaž Brodnjak in predsednik uprave SID banke Borut Jamnik Foto: Jan Lukanović

"Izjemno veseli in ponosni smo, da lahko sodelujemo s ključnimi sistemskimi družbami tako v Sloveniji kot v regiji ter na ta način soustvarjamo boljšo prihodnost," je še povedal Brodnjak.

Jamnik: nove možnosti za naložbe v razvoj

Tudi predsednik uprave SID banke Borut Jamnik izpostavlja dolgoletno partnerstvo s Telekomom Slovenije in v tej pogodbi vidi tako krepitev tega partnerstva kot tudi odpiranje novih možnosti za naložbe, ki bodo utirale pot nadaljnjemu razvoju največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja.

Telekom Slovenije je z Novo ljubljansko banko in SID – Slovensko izvozno in razvojno banko sklenil kreditno pogodbo z namenom refinanciranja dolgoročnega sindiciranega posojila v višini sto milijonov evrov. | Foto: Jan Lukanović Telekom Slovenije je z Novo ljubljansko banko in SID – Slovensko izvozno in razvojno banko sklenil kreditno pogodbo z namenom refinanciranja dolgoročnega sindiciranega posojila v višini sto milijonov evrov. Foto: Jan Lukanović

"SID banka s svojo finančno in strokovno podporo takšnim projektom tako aktivno izvaja svoje poslanstvo spodbujanja konkurenčnega in trajnostnega razvoja Slovenije," je poudaril Jamnik.

Ne spreglejte