Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
12. 2. 2015,
16.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

igra Kickstarter Matic Tomšič

Četrtek, 12. 2. 2015, 16.38

8 let

Strafe ali kako se akcijske igre vračajo h koreninam (video)

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hitra, stilizirana, nasilna, polna testosterona - pridevniki, ki najbolje opišejo Strafe, igro, ki prvoosebno strelsko akcijo prek Kickstarterja vrača v devetdeseta leta prejšnjega stoletja.

Kdaj veš, da sediš na zlatem jajcu? Ko o tvojem projektu z izbranimi besedami govorijo legende industrije iger, kot sta oče Dooma John Romero in razvijalec Unreal Tournamenta Cliff Bleszinski. "Če bi Strafe izšla pred 20 leti, bi postala igra desetletja. O njej bi govorili še danes," so po ogledu napovednika za prvoosebno strelsko akcijo, za katero razvijalci Pixel Titans sredstva zbirajo prek kampanje na Kickstarterju, menijo pomembneži iz najzabavnejše veje multimedijske zabave.

Nazaj v zlato dobo akcijskih iger Kaj sploh je Strafe? Opis projekta na Kickstarterju pravi, da gre za "najbolj krvavo, smrtonosno, hitro, pridevnike zlorabljajočo in akcije polno igro leta 1996". Omenjena letnica je seveda referenca na obdobje, ki ga poskušajo znova poustvariti razvijalci Pixel Titans ‒ devetdeseta leta prejšnjega stoletja veljajo za zlato dobo prvoosebnih strelskih iger.

Pixel Titans obljubljajo, da bodo v zameno za 185 tisoč dolarjev (dobrih 160 tisoč evrov), ki jih potrebujejo za dokončanje igre, podpornikom dostavili:

‒ milijarde različnih stopenj, saj bodo hodniki, sovražniki in skrinje, ki bodo skrivale posebno opremo, ob vsakem zagonu iger ustvarjeni in postavljeni povsem naključno;

‒ bliskovito hitro in eksplozivno akcijo, ki pa bo povsem obvladljiva s pomočjo preprostega in intuitivnega vmesnika;

‒ realistično gravitacijo in fiziko predmetov;

‒ orožja, dodatke zanje in posebno opremo, ki bo omogočala nadgrajevanje in spreminjanje stila igranja ; ‒ "klasičen" videz, ki ga bodo dopolnjevale sodobne grafične prvine, kot je dinamično osvetljevanje;

‒ združljivost s prikazovalnikom navidezne resničnosti Oculus Rift in podpora najvišjim ločljivostim (tudi 4K).

Trije igralci tako navdušeni, da so Strafe podprli s 4.400 evri Vsi, ki si želijo svojo digitalno kopijo igre Strafe zagotoviti, takoj ko bo na voljo, morajo kampanjo na Kickstarterju podpreti s 15 dolarji oziroma dobrimi 13 evri. Trije največji navdušenci nad Strafe, ki predvidoma izide šele maja 2016, so v njen sicer razvoj vložili kar pet tisoč dolarjev oziroma 4.411 evrov, zaradi česar bodo deležni unikatnega izvoda Strafe, naziva izvršnega producenta, prejeli pa bodo tudi vabilo na virtualno zabavo z ekipo Pixel Titans in svoj lik v igri.

Posameznika, ki bo Strafe podprl z najvišjim mogočim zneskom – 10 tisoč dolarji oziroma 8.820 evri – pa bo glavni razvijalec igre Steve Raney osebno obiskal na domu in mu poljubil roko, na Kickstarterju obljubljajo Pixel Titans. Oglejte si napovednik za Strafe, ki je "tako nabit s testosteronom, da je predvajanje prepovedano":

Ne spreglejte