Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
10.04

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Samsung

Natisni članek

advertorial Samsung Samsung Galaxy A80

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 10.04

2 meseca, 2 tedna

Samsung Galaxy A: Osebni asistent in predvsem dobra družba za ljubitelje estetike

Vsebino omogoča Samsung

Poslovneži, študenti, kdorkoli, ki da kaj nase: če imate Samsung Galaxy A, veliko daste na videz. Naj vam bo telefon v pomoč tudi pri stiliranju oblačil za prosti čas ali za v službo.

Kaj imata skupnega študentka in resen poslovnež?

Na prvo žogo ne kaj dosti, sicer pa veliko. Za začetek imata enak mobilni telefon.

Samsung Galaxy A, ona prisega na manjšega, Samsung Galaxy A3, saj je prava modna obsedenka, še najraje pa dela selfieje.

On? Tehnofrik, ljubitelj vsega lepega, v prostem času ljubiteljski fotograf, ki je zadnje čase vedno bolj naklonjen fotografiranju s telefonom.

Narava, družina in posamezni motivi, teh je polno v njegovem albumu na telefonu. Obožuje svoj Samsung Galaxy A5, saj je nadomestil klasičen fotoaparat kar z njim.

Preprosto ga ima vedno pri sebi – ko zagleda lep prizor, le posname in ujame v trajen spomin.

Samsung Galaxy A se predstavi

Ljubitelji vsega lepega Samsung Galaxy A nestrpno pričakujejo, vendar hladnih ne bo pustil niti tistih, ki jim videz ni na prvem mestu.

Skladnost med materiali, obliko in tehnologijo ga postavljajo v sam vrh trenutne ponudbe mobilnih telefonov. Kaj se zgodi, ko se hlad matiranega aluminija in stekla združita? Nastane sodoben dizajn in moderna kombinacija materialov, ki nam jih narekujejo tudi trendi v oblikovanju, arhitekturi, modi.

Tanko ohišje ne pomeni bolj krhkega ohišja, saj je aluminij eden najmočnejših in odpornejših materialov. Velik zaslon s steklom od roba do roba pa je razlog, da se nam preprosto ne bo ljubilo vklopiti računalnika.

Dovolj velik zaslon, da lahko na njem gledamo videe, fotografije in izjemno kakovostna slika (HD Super AMOLED pri modelu A3 in Full HD Super AMOLED pri modelu A5). Kontrast in ostrina zaradi visoke ločljivosti zaslona sta razlog za uživanje v gledanju, oči ne bodo več utrujene.

Kaj se zgodi v eni sekundi?

Vsako sekundo se rodijo štirje ljudje, dva pa umreta. V delčku ene sekundi nas lahko prestreli Amorjeva puščica in se zaljubimo.

Naboj v eni sekundi preleti 900 metrov. V eni sekundi prevozimo z avtomobilom pri hitrosti 100 kilometrov na uro 27,8 metra, v 0,7 sekunde pa 19,4 metra.

Če imate mobilni telefon Samsung Galaxy A, potem boste s tako vrhunskima visokoločljivostnima kamerama s svetlobno zmogljivim objektivom tako rekoč ujeli skoraj vse, kar se zgodi še v manj kot eni sekundi. Le 0,7 sekunde je potrebno, da s hitrim zagonom in dvema klikoma ujamemo na skrivaj ukraden poljub.

Narava ali selfie – obe fotografiji bosta tako kakovostni, da ne bo nihče opazil, da ste klasičen fotoaparat pustili doma. Glavna kamera ima kar 13 milijonov slikovnih pik, model A5 pa tudi optični stabilizator slike.

Kaj nas je posebej prepričalo? Pri kameri zagotovo kakovost zajema slike, ki niti pri dnevni svetlobi ne izgubi svojih adutov. Za bolj zahtevne uporabnike, ki se radi ročno lotijo nastavitev, je pri modelu A5 na voljo možnost ročne osvetlitve slike (to se posebej obrestuje na primer v oblačnem vremenu).

Video zajema sliko v najvišji ločljivostni kakovosti (HD), zahtevnejšemu uporabniku pa nudi profesionalni način uporabe s poglobljenimi nastavitvami, ki pa so do njega prijazne, saj jih hitro obvladamo. Kamera tudi sama fokusira.

Fotozanesenjaki se bodo prav gotovo razveselili nove funkcije, in sicer omogoča fotoaparat na telefonu zajem fotografij v formatu gif. To pomeni "gibljive slike", v praksi pa boste lahko sestavili iz njih nekajsekundni video, ki ga boste lahko delili po družabnih omrežjih.

Prednja kamera ima tudi funkcijo selfiecam, kar pomeni boljšo kakovost sebkov. Da pa sebki ne bodo zgolj portretni, so pri Samsungu razvili način fotografiranja v vodoravnem položaju (landscape selfie).

Fotografije, videi, glasba, filmi, igre … kam vse to shraniti? Že tako veliko pomnilniškega prostora se da še dodatno razširiti do 128 GB.

Da pa se boste počutili kot v vohunskih filmih, boste lahko svoj telefon odklepali le vi z bralnikom prstnih odtisov.

Ne spreglejte