Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 11. 2014,
16.44

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

banka spletna banka NLB SKB

Torek, 11. 11. 2014, 16.44

11 mesecev, 3 tedne

Pozor, novi poskusi zlorabe slovenskih spletnih bank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nepooblaščene osebe v poštni predal posredujejo elektronsko pošto, kjer je kot pošiljatelj navedena NLB, v podrobnostih pa je naveden drug naslov pošiljatelja. Pozor, gre za zlorabo.

Nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij (SI-CERT) je opozoril na nove poskuse zlorabe slovenskih spletnih bank, ki jih upravljata banki NLB in SKB. Na poskus zlorabe so opozorili tudi v NLB. "Danes se pošiljajo phishing sporočila tako za #NLB kot #SKB. Ne vpisujte gesel, preverite naslovno vrstico," je center zapisal v sporočilu, objavljenem na družbenem omrežju Twitter.

Nepridipravi želijo vaše podatke Na poskus zlorabe spletne banke NLB Klik so ločeno opozorili tudi iz Nove Ljubljanske banke (NLB). Kot so pojasnili, želijo nepooblaščene osebe z omenjeno zlorabo pridobiti identifikacijske elemente za dostop do spletne banke z uporabo generatorja enkratnih gesel (OTP).

Lažna stran za vnos uporabniškega imena in gesla Nepooblaščene osebe v poštni predal posredujejo elektronsko pošto, kjer je kot pošiljatelj navedena Nova Ljubljanska banka, v podrobnostih pa je v resnici naveden drug naslov pošiljatelja. V sporočilu je navedena povezava "Dostop do vašega računa", za katero se skriva lažna stran za vnos uporabniškega imena in enkratnega gesla, s katerima uporabniki NLB Klika dostopajo do spletne banke.

NLB po elektronski pošti ne zahteva podatkov NLB od uporabnikov spletne banke nikoli ne zahteva posredovanja identifikacijskih elementov po elektronski pošti, vnos identifikacijskih elementov je obvezen izključno in samo pri dostopu do spletne banke.

Uporabnike spletne banke so o pojavu lažnega elektronskega sporočila že obvestili, v primeru, da prejmejo opisano elektronsko pošto, pa uporabnikom svetujejo, naj ne vnašajo svojih identifikacijskih elementov. Sporočilo naj nemudoma izbrišejo in banko o dogodku obvestijo po telefonu 01 477 20 60 ali 01 477 20 00 oziroma jim pošljejo e-sporočilo na info@nlb.si.

Ne spreglejte