Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 12. 2023,
20.29

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

digitalizacija ministrstvo za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh

Sreda, 13. 12. 2023, 20.29

4 mesece, 2 tedna

Podelili nagrade za izjemne prispevke pri digitalni preobrazbi #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
DigiVzorniki2023 | Prejemniki nagrade DigiVzornik za izjemne prispevke pri digitalni preobrazbi družbe in gospodarstva v Sloveniji | Foto Marko Pigac

Prejemniki nagrade DigiVzornik za izjemne prispevke pri digitalni preobrazbi družbe in gospodarstva v Sloveniji

Foto: Marko Pigac

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je danes v Mariboru prvič podelilo nagrade DigiVzornik za izjemne prispevke pri digitalni preobrazbi družbe in gospodarstva v Sloveniji. Prejelo jih je deset ustanov. Kot so sporočili z ministrstva, želijo z nagradami med drugim spodbuditi prihodnje inovacije pri digitalizaciji.

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je v nagovoru udeležencem izpostavila, da digitalni svet kljub "določenim negativnim vzorom" prinaša ogromno pozitivnega. "S pomočjo sodobnih digitalnih tehnologij so naša vsakdanja opravila lažja in enostavnejša, kakovost našega bivanja je višja, storitve pa so boljše in učinkovitejše," je dejala.

Izbrana področja niso naključna

Področja, na katerih je strokovna komisija izbrala digitalne vzornike, po njenih besedah niso naključna. "So prednostne točke naše krovne strategije Digitalna Slovenija 2030 ter povezane ustvarjajo celoto digitalne preobrazbe naše družbe in gospodarstva," je navedla in dodala: "Lastnosti, ki nekoga delajo za vzornika ter so vredne občudovanja in posnemanja, ter cilji, ki smo si jih zastavili na ministrstvu za digitalno preobrazbo, so vsi povezani s temeljnimi vrednotami, kot so solidarnost, empatija, ustvarjalnost, sodelovanje in družbena odgovornost."

Nagrade so prejeli Internet Institut za zasebni sistem omrežja pete generacije, zavod Risa za odprtokodno aplikacijo oziroma spletno klepetalnico, prilagojeno ljudem z ovirami oziroma invalidnostmi, NoprintZ za projekt izdaje in prejema digitalnega računa na prodajnih mestih ter Mestna občina Kranj za projekta Katalog živil za javno naročanje in Mestna podatkovna platforma.

Prejeli so jih tudi Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani za projekt CyberLab, Znanstveno društvo Sledilnik za projekt zdravniki.sledilnik.org, Mestna občina Ljubljana za strategijo digitalnega razvoja občine v obdobju 2023-2027, A1 in Taktik za projekt Spletne brihte ter Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje za projekt Vzorčno mesto oziroma Pattern City.

Fotografije s podelitve nagrad si oglejte v spodnji galeriji:

Fotogalerija
1 / 4
DigitALL: za več žensk v IKT, Emilija Stojmenova Duh, Ondrej Čejka, Czechitas
Novice Ministri v Bruslju o krepitvi evropskega digitalnega prehoda
Mission Future Hub
Novice Spodbuda ustvarjalnim idejam in mladim talentom, ki ustvarjajo trajnostno razliko
Lois iz Siola
Novice Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri "Lois iz Siola nagradna igra"
Ne spreglejte