Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
13.43

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Si Splet ESET PROTECT Kibernetski napad kibernetska varnost PR članek

Četrtek, 26. 10. 2023, 13.43

6 mesecev, 1 teden

Neodvisni preizkusi kibernetske varnosti potrjujejo: ESET PROTECT izstopa

Oglasno sporočilo

Poslovna platforma ESET PROTECT Enterprise je na najuglednejšem neodvisnem testiranju, ki ga izvaja organizacija AV-Comparatives, dosegla najboljše rezultate pri preprečevanju in odzivanju na kibernetske grožnje.

Certifikat_EPR_2023_AV_Comparatives | Foto: SI SPLET D.O.O. Foto: SI SPLET D.O.O.

  • Najvišja stopnja zaznavanja med vsemi preizkušenimi izdelki.
  • Stoodstotna stopnja aktivnega odziva in stoodstotna stopnja pasivnega odziva v vseh scenarijih.
  • Usklajenost s taktikami, tehnikami in postopki svetovne zbirke kibernetskih groženj MITRE ATT&CK®.

Poslovno kibernetsko varnostno platformo ESET PROTECT Enterprise so v prestižnem neodvisnem primerjalnem poročilu AV-Comparatives Endpoint Prevention and Response (EPR) Comparative Report 2023 prepoznali kot strateškega vodjo med svetovnimi ponudniki rešitev za preprečevanje in odzivanje na kibernetske grožnje končnim točkam. Kot so izpostavili v podjetju Si splet, ki zastopa vodilnega evropskega proizvajalca kibernetskih varnostnih rešitev ESET v Sloveniji, je platforma ESET PROTECT Enterprise med 12 svetovnimi ponudniki dosegla najboljše rezultate pri 50 realnih preizkusih preprečevanja in odzivanja. Rezultati na testiranjih so ESET popeljali med štiri strateške tržne vodje po primerjalnem merilu EPR CyberRisk Quadrant, pri čemer njegova platforma izstopa s stoodstotno učinkovitostjo zaznavanja in prepoznavanja realnih kibernetskih groženj.

ESET PROTECT Enterprise odlikujejo visoka stopnja zaznavanja, minimalno število lažno pozitivnih rezultatov in intuitivna zasnova.

"Primerjalna meritev EPR CyberRisk Quadrant pri izračunu končne ocene upošteva več kriterijev, ki so pomembni za poslovne uporabnike. Poleg učinkovitosti izdelka pri preprečevanju varnostnih incidentov ocenjuje prihranke in stroške nakupa, operativno natančnost in stroške zakasnitev v delovnih postopkih. ESET se tudi po teh kriterijih uvršča med vodilne ponudnike, kar je še dodatna potrditev, da je platforma ESET PROTECT Enterprise odlična izbira za organizacije vseh velikosti," je povedala Petra Veber, direktorica operacij v podjetju Si splet (ESET Slovenija).

Strokovnjaki organizacije AV-Comparatives so pri testiranju rešitev za preprečevanje in odzivanje na kibernetske grožnje preizkusili ESET PROTECT Enterprise, različico 10.1. Ta platforma vključuje zmožnosti EDR za odkrivanje in odzivanje na končnih točkah ESET PROTECT ter zmožnosti XDR za razširjeno odkrivanje in odzivanje ESET INSPECT. Platforma se je med testiranjem izkazala za učinkovito zaščito pred grožnjami, namenjenimi poslovnim uporabnikom – zlasti pri zaustavljanju groženj, še preden bi lahko prodrle v omrežje organizacije.

Eset_B2B_prenova_ENTERPRISE_landscape_1a | Foto: SI SPLET D.O.O. Foto: SI SPLET D.O.O.

Platforma je prikazala niz zaščit, s katerimi je na testu učinkovito ščitila sisteme in omrežja podjetij pred realnimi scenariji kibernetskih groženj ter dosegla najvišjo stopnjo zaznavanja med vsemi preizkušenimi izdelki. Na splošno je ESET pokazal stoodstotno stopnjo aktivnega odziva in stoodstotno stopnjo pasivnega odziva v vseh scenarijih, kar dokazuje sposobnost platforme glede samodejnega zaustavljanja napadov in natančnega poročanja o njih.

Učinkovita zaščita pred grožnjami, namenjenimi poslovnim uporabnikom – zlasti pri zaustavljanju groženj, še preden bi lahko prodrle v omrežje organizacije.

Usklajenost s taktikami, tehnikami in postopki (TTP) MITRE ATT&CK® je v veliko pomoč celo analitikom začetnikom v varnostno-operativnih centrih pri izvajanju podrobnih preiskav in prenašanju na višjo raven odzivanja, kadar je to potrebno.

"ESET že štiri leta kot prejemnik našega najvišjega certifikata EPR Test dosledno dokazuje svoje zmogljivosti pri varnosti končnih točk ter pri odkrivanju in odzivanju na kibernetske grožnje. ESET-ova izjemna uspešnost je prepoznana tudi v vodilnih primerjalnih testih poslovne varnosti, kar ga postavlja na posebno mesto v panogi kibernetske varnosti," je izpostavil Andreas Clementi, izvršni direktor in ustanovitelj podjetja AV-Comparatives.

Kot poudarja poročilo, ESET PROTECT Enterprise odlikujejo visoka stopnja zaznavanja, minimalno število lažno pozitivnih rezultatov in intuitivna zasnova. Podjetja, ki so prešla na rešitev ESET, lahko v primerjavi z rešitvami drugih ponudnikov ne le izboljšajo varnost, temveč tudi znatno zmanjšajo stroške IT.

SIOL_naslovna_AV_comparative | Foto: SI SPLET D.O.O. Foto: SI SPLET D.O.O.

ESET je bil eden od le štirih ponudnikov, ki so prejeli najvišje ocene v kvadrantu EPR CyberRisk. Ti izjemni rezultati ponovno potrjujejo položaj podjetja ESET kot strateškega voditelja, kot ga priznava AV-Comparatives. ESET torej še naprej blesti na področju kibernetske varnosti in ponuja inovativne rešitve, ki učinkovito ščitijo podjetja.

Več informacij o platformi ESET PROTECT.

Naročnik oglasnega sporočila je SI SPLET, D. O. O.

Ne spreglejte