Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
22. 9. 2015,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

mobilna blagajna Telekom Slovenije

Torek, 22. 9. 2015, 13.40

8 let

Mobilna blagajna Telekoma Slovenije pripravljena na zahteve davčnih blagajn

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Blagajniška rešitev Telekoma Slovenije je pripravljena za samodejni prehod na davčne blagajne, ki bodo za poslovanje z gotovino obvezne ob začetku prihodnjega leta.

Prednost mobilne blagajne je, da jo je mogoče uporabljati na širokem naboru tablic in pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android. V povezavi s sistemi za kartično poslovanje omogoča tudi plačilo s plačilnimi in kreditnimi karticami, tako potrdilo o kartičnem plačilu kot tudi račun pa se izpišeta na istem POS-terminalu, kar pomeni, da v tem primeru nakup dodatnega tiskalnika ni potreben, so še pojasnili pri Telekomu Slovenije. Podprto je tudi plačevanje z Moneto, storitvijo mobilnega plačevanja Telekoma Slovenije. Storitev Mobilna blagajna je že na voljo, ob začetku obvezne uporabe davčnih blagajn, to je prvi delovni dan prihodnjega leta, bodo te rešitve samodejno začele delovati v skladu z vsemi pripadajočimi zahtevami Finančne uprave. Pri Telekomu Slovenije ocenjujejo, da je storitev Mobilna blagajna primerna predvsem za samostojne podjetnike ter mikro in majhna podjetja, do 1. decembra letos pa ne bodo zaračunavali mesečne naročnine za to storitev.

Ena rešitev za posamezno, druga rešitev za več blagajn Na voljo sta dve izvedbi storitve Mobilna blagajna: Mobilna blagajna Pantheon RA z mesečno naročnino 10,90 evra brez DDV podpira delovanje ene blagajne, za tiste, ki potrebujejo več blagajn ali poslujejo na več različnih lokacijah, pa je voljo na voljo rešitev v oblaku z oznako RC namesto RA z mesečno naročnino 14,90 evra brez DDV. V Telekomu Slovenije so prepričani, da je pomembna prednost storitve Mobilna blagajna tudi ta, da se vsi podatki v storitvi v oblaku hranijo na več lokacijah znotraj Slovenije, saj se zavedajo, da je uporabnikom zelo pomembno, da vedo, kje so njihovi podatki. V primerih, ko so ti strežniki zunaj Evropske unije, je dostopnost do podatkov s pravnega in fizičnega vidika uporabnikom bistveno otežena.

Ne spreglejte