Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
7. 10. 2015,
13.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Microsoft Windows 10 Matic Tomšič

Sreda, 7. 10. 2015, 13.05

8 let

Microsoft pri novem prenosniku ne skriva kopiranja Appla

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Surface Book je Microsoftov prvi prenosni računalnik. Vzporednice z Applovim MacBookom vleče na več ravneh, a pri Microsoftu menijo, da bo ravno ta podobnost prvi prodajni adut nove naprave.

Surface Book, ki ga je Microsoft predstavil včeraj, bo po besedah Satye Nadelle, direktorja računalniškega giganta, dokazal, da lahko Microsoft z najbližjimi tekmeci ne le tekmuje, temveč jih tudi prehiti. Nekateri analitiki so že napovedali, da lahko Surface Book oživi otopel trg ultrabookov, ki ne tečejo na Applovi platformi Mac OS X, temveč na Windowsih, piše BBC.

Microsoftov prvi prenosni računalnik bo namreč zanimiv za širši spekter kupcev kot Applovi Macbooki, s katerimi je Satya Nadella takoj primerjal Surface Book, saj ima platforma Windows precej večji bazen uporabnikov. Zgledovanja po Macbooku, predvsem kar zadeva obliko prenosnega računalnika, pa pri Microsoftu niso zanikali.

Končno Surface, ki bo prodajna uspešnica (pa čeprav bo drag kot žafran)? Kot je na Twitterju zapisal analitik Ben Wood iz podjetja CSS Insight, bo Surface Book glavna odskočna deska za Windows 10 na prenosnih računalnikih in navdih za druge proizvajalce. Meni tudi, da bo Surface Book na novo definiral kategorijo ultrabookov, saj ni klasičen prenosnik, in da lahko postane prodajna uspešnica.

Zaslon Surface Booka je namreč mogoče ločiti od tipkovnice in ga uporabljati kot samostojno tablico. Ko je sestavljen, tehta vsega 0,7 kilograma, največja debelina pa znaša samo 7,7 milimetra. Najšibkejšo različico bo poganjal procesor Intel Core i5 pete generacije, opremljena pa bo tudi z osmimi gigabajti pomnilnika RAM in 128-gigabajtnim trdim diskom tipa SSD. Cena? Približno 1300 evrov. Najdražji Surface Book s procesorjem Core i7 in 512-gigabajtnim diskom SSD bo stal kar 2400 evrov. Microsoftov prvi prenosnik bo mogoče kupiti še pred koncem tega meseca.

Ne spreglejte