Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2024,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Oglasno sporočilo
Dxomark noad Huawei Band 9 Watch GT 4 Green Edition Huawei Watch 4 Pro Space Edition Huawei Watch Fit 3 Huawei XMAGE 2024 fotografija Huawei Pura 70 Ultra Huawei pametni telefon PR članek

Natisni članek

Četrtek, 23. 5. 2024, 7.00

2 meseca

Huawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark

Oglasno sporočilo

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Ta telefon pri nas pričakujemo kmalu. Telefon iz iste Serije Pura 70, Pura 70 Pro v beli in črni, pa že lahko kupite pri nas po ceni 1.199 evrov. Prvi kupci ob nakupu v prosti prodaji dobijo slušalke FreeBuds Pro 3 v beli barvi.

Pura 70 Ultra DXO海报(huawei sans)_1200 | Foto: Huawei Foto: Huawei

Dxomark je uveljavljena organizacija za ocenjevanje kakovosti fotoaparatov, opreme zanje in kamer v pametnih telefonih. Podprta je z velikim številom znanstvenih meritev in analiz. Verodostojna ocena, s katero je vodilni pametni telefon Huawei Pura 70 daleč za sabo pustil vse največje konkurente, zato dokazuje njegovo splošno in fotografsko odličnost.

Revolucionaren korak v razvoju mobilne fotografije

Inovativne tehnologije mobilne fotografije so zaznamovale pametne telefone serije P, ki so jo letos preimenovali v Pura. Huawei Pura 70 Ultra odlikuje cela vrsta novih tehnologij in funkcij, med katerimi je fotografiranje predmeta, ki se giblje s hitrostjo 300 kilometrov na uro s hitrimi časi zaklopa (Ultra SnapShot). To pomeni, da lahko zamrznete najbolj dragocene in minljive trenutke, od hišnega ljubljenčka, ki teče proti vam, ko se vrnete domov, ali najljubšega športnika na energični tekmi. Strokovnjaki so izpostavili tudi funkcijo samodejnega ostrenja fotoaparata in jim zaradi natančnosti in visoke hitrosti v vseh preizkušenih pogojih, ki so posledica povečane občutljivosti na svetlobo kamer Ultra Lighting in pogona Huawei XD, dodelil visoko oceno 125 točk.

Pura 70 Ultra_Product_Creative lifestyle shot_Headquarter_MKT_HUAWEI Pura 70 Ultra半身_Lifestyle_Black_EN_HQ_JPG_16-9_20240409 Large | Foto: Huawei Foto: Huawei

Nekaj posebnega je njegova glavna kamera Ultra Lighting Pop-Out z enopalčnim tipalom in zaslonko f/1.6. Da izboklina z objektivi ne bi bila prevelika, ohišje se namreč ponaša z debelino 8,4 milimetra, posebni mehanizem objektiv med fotografiranjem potisne navzven. Po zaslugi te inovacije kamera zajeme več svetlobe, nočni prizori so jasnejši in dinamični razpon višji. Ugotovili so tudi, da ima kamera širok dinamični razpon, izjemne kontraste in prijetne barve med pregledovanjem fotografij na zaslonu.

Poleg izredne glavne kamere je Huawei Pura 70 Ultra opremljen z novo generacijo kamere Ultra Lighting Macro, primerne tudi za bližinsko fotografijo. Z največjo zaslonko f/2.0 v industriji med kamerami s periskopskim objektivom zagotavlja, da so fotografije v vseh svetlobnih razmerah svetle in jasne. Kamera je dobila oceno 164 točk, pri čemer so ocenjevalci posebej pohvalili prijetno perspektivo in ostrino bližinskih fotografij ter visoko raven podrobnosti in nizko raven šuma pri vseh preizkušenih povečavah.

Pura 70 Ultra_Product_Creative lifestyle shot_Headquarter_MKT_HUAWEI Pura 70 Ultra半身_Lifestyle_Green2_EN_HQ_JPG_16-9_20240409 Large | Foto: Huawei Foto: Huawei

Navdihnjen razvoj globalne fotografske kulture

Letošnje leto je nekaj posebnega tudi v pogledu širjenje kulture mobilne fotografije. Poleg fotografskega natečaja Huawei XMAGE 2024 so pripravili še globalno razstavo z naslovom Svet, ki ogreje srce, posvečeno 12 letom mobilne fotografije Huawei. Med milijoni prijavljenih so izbrali 300 fotografij, posnetih s pametnimi telefoni Huawei. Te prikazujejo trenutke topline, miru in svetlobe z vseh koncev sveta ter pristnost običajnih ljudi in vsebujejo novo filozofijo blagovne znamke Huawei XMAGE Moč podobe. Njen cilj je z vrhunsko tehnologijo in izkušnjami podžgati domišljijo, ustvarjalnost in spoštovanje uporabnikov ter prikazati njen močni vpliv na njihova življenja.

Letošnje nagrade XMAGE uvajajo nove kategorije: Trenutki, Obrazi, Tako daleč, tako blizu in Stil, ki prikazujejo Huaweievo vodilno vlogo na področju posnetkov, portretne fotografije, telefoto in makro fotografije ter barvnega sloga. Poleg tega so bile oblikovane nove nagrade, ki umetnike spodbujajo k raziskovanju različnih izraznih oblik in tem z uporabo Huaweievih vodilnih fotografskih zmogljivosti telefonov serij Mate in Pura. Vsakoletni natečaj kot odprta platforma za fotografsko odličnost pametnih telefonov spodbuja uporabo edinstvenih perspektiv in neomejene ustvarjalnosti, da bi mobilna fotografija dobila globlji umetniški pomen in estetski izraz. Od leta 2017 so na letnem tekmovanju sodelovali uporabniki iz več kot 170 držav, ki so do zdaj prispevali skoraj štiri milijone fotografskih del. Zaradi tega so nagrade Huawei XMAGE samostojna kulturna dediščina, saj vsebujejo delčke človeške zgodovine.

Pura 70 Ultra_Product_Creative lifestyle shot_Headquarter_MKT_HUAWEI Pura 70 Ultra半身_Lifestyle_Green1_EN_HQ_JPG_16-9_20240409 Large | Foto: Huawei Foto: Huawei

Pametni telefoni serije Huawei Pura 70 bodo kmalu na voljo tudi na slovenskem trgu. Enako velja za pametno uro kvadratne oblike Huawei Watch Fit 3, medtem ko že lahko kupite uri Huawei Watch 4 Pro Space Edition in Watch GT 4 Green Edition ter športno zapestnico Huawei Band 9.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si.

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

Naročnik oglasnega sporočila je HUAWEI.

Ne spreglejte