Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
16. 2. 2022,
19.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Huawei FreeBuds Lipstick Huawei FreeBuds 4 Bluetooth slušalke Huawei prvi vtisi Vtisi Vtisi

Sreda, 16. 2. 2022, 19.00

2 meseca, 1 teden

Prvi vtisi: brezvrvične slušalke Huawei FreeBuds Lipstick

Huawei FreeBuds Lipstick: modni tehnološki prijatelj damskih torbic

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Huawei Lipstick brezžične slušalke | Že na prvi pogled je jasno, zakaj je svoje nove modne brezvrvične slušalke Huawei poimenoval Lipstick (ličilo za ustnice). | Foto Ana Kovač

Že na prvi pogled je jasno, zakaj je svoje nove modne brezvrvične slušalke Huawei poimenoval Lipstick (ličilo za ustnice).

Foto: Ana Kovač

V ohišju, ki je skoraj povsem enako šminki, so shranjene lične brezvrvične slušalke, kar je zelo zanimiva kombinacija za pripadnice nežnejšega spola, zlasti za tiste, ki jim moda veliko pomeni.

Huawei je svoje modne brezvrvične slušalke FreeBuds Lipstick predstavil Evropi že jeseni ob telefonu nova 9 na Dunaju, a so se do slovenskega trga prebile šele zdaj, skoraj štiri mesece pozneje.

Tehnologija, zavita v podobo šminke

Njihova glavna značilnost je za tehnološko napravo neobičajna oblika, a je ta ustvarjalna modna ideja zasoljena z visoko ceno, kar je sicer precej reden pojav visoke mode. Zagotovo ne preseneča dejstvo, da je podoba teh slušalk nastala v modnem Parizu, in sicer v tamkajšnjem raziskovalnem središču za estetiko.

Slušalke Huawei FreeBuds Lipstick so na voljo v le eni, a zato zelo značilni barvi. | Foto: Ana Kovač Slušalke Huawei FreeBuds Lipstick so na voljo v le eni, a zato zelo značilni barvi. Foto: Ana Kovač

Njeni snovalci še poudarjajo, da so za obliko in podobo uporabili 30 različnih samostojnih postopkov (karkoli že to pomeni), in treba jim je priznati, da slušalke s svojo podobo in zelo gladko površino škatlice, ki je obenem njihova polnilna postaja, plenijo pozornost.

Isto osrčje, a zelo modna podoba

Slušalke Huawei FreeBuds Lipstick so tehnično in funkcionalno povsem enake slušalkam FreeBuds 4, razlikujejo se le po živo rdeči barvi in njihovem zlato-črnem ohišju, zaradi katerih je Lipstick dobil svoje ime. Tudi dimenzije in masa se ujemajo.

Ohišje, ki je tudi polnilna postaja, je izdelano iz nerjavečega jekla. | Foto: Ana Kovač Ohišje, ki je tudi polnilna postaja, je izdelano iz nerjavečega jekla. Foto: Ana Kovač

K prestižnemu vtisu pripomore tudi premijski kovinski material ohišja − nerjaveče jeklo. Preostale značilnosti in kakovost zvoka obeh so praktično enake, zato je za temeljitejše spoznavanje slušalk Huawei FreeBuds Lipstick dobro prebrati tudi naše prve vtise o slušalkah Huawei FreeBuds 4.

HUAWEI FreeBuds 4
Novice Huawei FreeBuds 4: lahko udobje dobrega zvoka

Sodeluje z vsemi, najbolje pa z lastno aplikacijo

Podobnosti so tudi v tem, da se slušalke Huawei prek Bluetootha lahko povežejo tudi z mobilnimi napravami drugih proizvajalcev in operacijskih sistemov, a bo največ možnosti za nastavljanje in prilagajanje na voljo v povezavi s Huaweievo aplikacijo Huawei AI Life.

S tehničnega in funkcionalnega vidika so slušalke Huawei FreeBuds Lipstick pravzaprav enake kot slušalke Huawei FreeBuds 4. | Foto: Ana Kovač S tehničnega in funkcionalnega vidika so slušalke Huawei FreeBuds Lipstick pravzaprav enake kot slušalke Huawei FreeBuds 4. Foto: Ana Kovač

Prek te aplikacije je tako med drugim mogoče določiti, kaj bodo slušalke "naredile" ob dotiku, dvojnem dotiku (ali mu lahko rečemo "dvotik"?) in daljšem pritisku, ter, seveda, na daljavo upravljati glasnost ali funkcije odstranjevanja šumov. Če pa bi želeli posneti kakšen zvok, bo aplikacija AI Life v kombinaciji s temi slušalkami omogočila tudi to − celo v visoki kakovosti z vzorčenjem 48 kilohercev.

Za več ur glasbenih užitkov

Poraba energije je odvisna od uporabe funkcij za odstranjevanje šuma, ki to pripravljenost (razumljivo) občutno skrajšajo.

Podobo slušalk Huawei FreeBuds Lipstick so zasnovali v modnem Parizu, in sicer v tamkajšnjem raziskovalnem središču za estetiko. | Foto: Ana Kovač Podobo slušalk Huawei FreeBuds Lipstick so zasnovali v modnem Parizu, in sicer v tamkajšnjem raziskovalnem središču za estetiko. Foto: Ana Kovač

Brez njih bodo slušalke omogočile več kot tri ure poslušanja glasbe, polnilna škatlica pa bo zagotovila vsaj še petkrat toliko delovanja. Tudi to je primerljivo z manj modnim, a tehnološko skoraj enakim dvojčkom Huawei FreeBuds 4.

Prestiž se odraža v ceni

"Šminkica" si s svojim vzornikom FreeBuds 4 deli tudi programsko opremo, ki poskrbi za odstranjevanje šumov (vklop je opcijski), in strojno opremo, kjer ima pomembno vlogo membrana večjega obsega. Ta poskrbi za širši obseg zvoka (do 40 kilohercev) ter izrazitejše srednje in visoke tone.

Slušalke Huawei FreeBuds Lipstick v tandemu z aplikacijo Huawei AI Life omogočajo tudi snemanje kakovostnega zvoka z vzorčenjem 48 kilohercev. | Foto: Ana Kovač Slušalke Huawei FreeBuds Lipstick v tandemu z aplikacijo Huawei AI Life omogočajo tudi snemanje kakovostnega zvoka z vzorčenjem 48 kilohercev. Foto: Ana Kovač

Podobnosti pa se dokončno ustavijo pri ceni: slušalke Huawei FreeBuds Lipstick so kakšnih sto evrov dražje od zelo podobnih, prav tako Huaweievih slušalk FreeBuds 4 − a moda ima pač svojo ceno. V tem primeru je priporočena redna maloprodajna cena 249 evrov.

Ko svoje opravi tudi vonj

Ni pa nobenega dvoma, da so slušalke Huawei FreeBuds Lipstick namenjene damam. Dokaz več: pri Huaweiu so se ob teh slušalkah odločili še za eno nenavadno ustvarjalno potezo: ob odprtju novega zavojčka se začuti, da je darilna embalaža odišavljena.

Oblika in podoba ne puščata nobenega dvoma o tem, da so slušalke Huawei FreeBuds Lipstick namenjene damam. | Foto: Ana Kovač Oblika in podoba ne puščata nobenega dvoma o tem, da so slušalke Huawei FreeBuds Lipstick namenjene damam. Foto: Ana Kovač

Ta dodatek gotovo ne traja dolgo, a je vendarle zanimiva, prepoznavna in ustvarjalna poteza.

Sklepna beseda

Slušalke Huawei FreeBuds Lipstick so eden od redkih tehnoloških izdelkov, ki ni spolno nevtralen, temveč je odkrito namenjen nežnejšemu spolu. Združuje domiselno in dovršeno oblikovanje s preverjenimi in dokazanimi značilnostmi enakovrednega tehnološkega izdelka, v tem primeru s slušalkami Huawei FreeBuds 4.

Modni vtis in veljava sta dodatna, a tudi dodana vrednost, saj ima, kot vemo in smo že poudarili, moda, zlasti visoka, pač svojo ceno. In nobenega dvoma ni, da s temi slušalkami v torbici ali ušesih njihove uporabnice ne boste ostale neopažene.

Kaj nam je bilo všeč:
- vse, kar nam je bilo všeč pri zelo podobnih slušalkah Huawei FreeBuds 4,
- neobičajna in privlačna podoba.
Kaj nam ni bilo všeč:
- vse, kar nam ni bilo všeč pri zelo podobnih slušalkah Huawei FreeBuds 4,
- cena je butična in najbrž ne bo prepričala množic.
Ne spreglejte