Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Ponedeljek,
16. 1. 2012,
13.39

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vtisi Vtisi

Ponedeljek, 16. 1. 2012, 13.39

3 mesece, 2 tedna

Gigaset SL910

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav se zdi, da stacionarni telefoni dandanes služijo predvsem anketarjem, je Gigasetov izdelek zaradi svojega oblikovanja lahko dober način za spodbujanje fiksne telefonije.

Čeprav si je marsikdo ob nakupu internetne povezave in digitalne televizije dokupil še stacionarni telefon, jih številni skrivamo po omaricah in drugih odročnih lokacijah. Zdi se namreč, da stacionarni telefoni tonejo v pozabo, z njimi pa tudi trud, da bi bili ti vsaj približno privlačni. S SL910 je drugače.

Ko smo v testiranje dobili Gigasetov SL910, sta nas najprej navdušili dve stvari: oblikovanje, ki je bilo lani nagrajeno z nagrado red dot design award, ter možnost, da polnilno postajo za telefon postavimo kjerkoli v stanovanju, saj sta "centrala" in polnilni podstavek ločena.

SL910 deluje na dotik, med različnimi namizji tako brskamo podobno, kot smo navajeni na mobilnikih, le da je funkcij bistveno manj, tipkovnica s številkami pa je le eno od treh namizij, ki jih ponuja telefon. Ker telefon omogoča povezavo bluetooth, je nalaganje telefonskih številk lažje, naložimo lahko tudi fotografije in različna zvonjenja. Ker so klici s stacionarnim telefonom praviloma cenejši, je odsotnost fizičnih tipk dobrodošla predvsem za tiste, ki ne marajo odtisa tipk na svojem obrazu, je pa res, da zato na zaslonu po daljšem pogovoru pustimo kar nekaj ličil tistega dne.

Telefon omogoča tudi nekaj varčevalnih funkcij, z vklopom možnosti Eco se bo za 80 % zmanjšala poraba "centrale", pri čemer bo seveda pomagalo, če bo bližje "centrali" tudi sama slušalka. Zanimiva je tudi funkcija Room Monitor, ki obvešča, kdaj zvok v prostoru preseže določeno glasnost, zaradi česar naj bi telefon lahko uporabljali tudi kot monitor za dojenčke, česar pa nismo preizkusili.

Baterija se je izkazala kot precej vzdržljiva, saj nam telefona v tednu, ko smo ga imeli "na obisku", ni bilo treba polniti, je pa tudi res, da drži vtis iz uvoda: na stacionarne številke kličejo samo še anketarji in volitve so bile tisti teden že mimo.

Končna ocena: 8

Legenda ocen: 1 – Raje umrem, kot da me kdo vidi s tem. 2 – Vzamem le, če bi mi rešil življenje. 3 – Če mi ga podarijo, ga morda vzamem. 4 – Še veliko mu manjka. 5 – Za silo bi bilo. 6 – Še kar. 7 – Na pravi poti. 8 – Dober izbor. 9 – Odlična naprava. 10 – Brez njega mi živeti ni.

Karakteristike: - 3,2-palčni zaslon na dotik, - kovinsko ohišje, - tri namizja: klicni center, sporočilni center in nastavljiv info center, - seznami klicev, možnost prikaza fotografije kličočega, - imenik za 500 vnosov, - bluetooth in mini USB za sinhronizacijo, nalaganje podatkov in brezžično povezavo s telefonom, - nastavljive melodije in ohranjevalniki zaslona, - čas pogovora: 14 ur, v "standbyu" 200 ur, standardna uporaba 3 dni brez polnjenja, - koledar, alarm, sobni monitor.

Ne spreglejte