Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2015,
7.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Janković sodišče Mercator Niš

Četrtek, 9. 4. 2015, 7.15

8 let

Zoran Janković ni prišel na sodišče, čeprav je trdil, da se veseli obravnave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predobravnavni narok v zadevi Mercator Niš, kjer naj bi šlo za oškodovanje v višini sto tisoč evrov, je na sodišču minil brez obdolženega Zorana Jankovića. Ta zavrača svojo krivdo.

Danes bi se o domnevni zlorabi položaja in pomoči pri tem dejanju morali izreči štirje obdolženi v zadevi Niš, med njimi tudi ljubljanski župan Zoran Janković. A Jankovića ni bilo na ljubljansko okrožno sodišče, njegov zagovornik pa je obtožnici ugovarjal, kar pomeni, da obdolženi krivde ne priznava.

Janković je v preteklosti sicer večkrat poudaril, da "se veseli dneva, ko bo lahko na sodišču dokazal, da pri svojem delu ni ravnal protizakonito".

Tožilstvo Jankoviću očita, da je s soobtoženimi – z nekdanjima sodelavcema Mitjem Marinškom in Stanislavom Brodnjakom ter ustanoviteljem ljubljanskega nepremičninskega podjetja BSD Borisom Milevojem - prek prijateljskih podjetij pri nakupu zemljišča v Nišu kot takratni predsednik uprave Mercatorja pridobil protipravno premoženjsko korist v višini sto tisoč evrov.

Predobravnavni narok prestavljen na maj Sodnica je sicer v sredo prejela zdravstveno opravičilo prvoobtoženega Mitje Marinška, ki naj bi imel hude zdravstvene težave. Sodišče bo postavilo sodnega izvedenca, ki bo presodil, ali je sposoben udeleževati se sojenja. Predobravnavni narok za Marinška je sodnica preložila na maj.

Preložitvi je ugovarjal zagovornik obdolženega Borisa Milevoja: dejal je, da se njegovi strani očita pomoč Marinšku, zato je za Milevoja pomembno, kako se bo o krivdi izrekel Marinšek. Predlagal je, da se predobravnavni narok preloži tudi za druge obdolžene. S tem se je strinjal tudi Jankovićev zagovornik, predlogu pa ni nasprotoval niti tožilec Jaka Brezigar.

Ne spreglejte