SiolNET. Novice Črna kronika
1,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ženo s palico hudo pretepel njen 83-letni mož

1,07

termometer

slovenska policija |  | Foto: Siol.net
Foto: Siol.net

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so preteklo noč posredovali ob napadu na žensko. Potem ko jo je s palico hudo pretepel njen 83-letni mož, ji je uspelo pobegniti in poiskati pomoč. Zaradi številnih poškodb so jo prepeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Nasilnemu možu bodo izrekli prepoved približevanja.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti pretepeno žensko takoj odpeljali v zdravstveni dom, od tam pa so jo prepeljali v bolnišnico.

Nasilnežu bodo izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu bodo obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Mož že dalj časa nasilen, a si žena ni upala spregovoriti

Moški, ki naj bi svojo ženo po zbranih podatkih policije tokrat pretepel s palico, naj bi bil nasilen že večkrat in je ženo že prej pretepal, vendar žrtev v preteklosti ni poiskala pomoči, prav tako policistov o nasilju ni obvestil nihče drug.

Tudi sicer kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril.

"Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve," so ob tem zapisali na novomeški policijski upravi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin